Naar homepage
FunX

Bizzey: "Ik heb nooit aan school gedaan"

  1. Newschevron right
  2. Bizzey: "Ik heb nooit aan school gedaan"

Heeft Bizzey nog een introductie nodig? De hitjesmachine stond dit jaar met een dikke show in een uitverkocht AFAS Live en is nu genomineerd voor verschillende FunX Music Awards, waaronder die van Artist of the Year. Vrijdag komt zijn nieuwe album Tido uit en bij de promo-uitingen heeft Bizzey zich duidelijk laten inspireren door Steve Jobs. In de FMA Avondshow vertelt hij waarom zich met deze man identificeert.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Hij is revolutionair. Mijn album dropt vrijdag en dat is ook revolutionair."

les van bizzey

Alhoewel Bizzey nooit aan school heeft gedaan, worden uitgerekend zijn (zelfbedachte) marketingtechnieken nu regelmatig gebruikt als lesmateriaal. "Ik krijg tegenwoordig heel vaak snaps en dm's binnen van mensen die in collegezalen zitten waar ze lesgeven met mijn marketingstrategieën."

"Ik heb nooit aan school gedaan en ik heb mijn eigen marketingtechnieken bedacht."

Eigen manager

Bizzey vertelt dat hij zich veel vrijer voelt sinds hij solo bezig is. Hij doet nu zelfs zijn management, maar heeft wel een sterk team om zich heen. Ook zijn zoontje November is soms een handige graadmeter om een track te checken op hit-potential: "Ik check überhaupt waar hij op reageert!"

Tido

Waar Bizzey zijn vorige album opdroeg aan zijn zoontje November, is zijn album dat vrijdag uitkomt, opgedragen aan zijn overleden hond Tido. "Voor mij was hij elke dag een leermoment." Bizzey vertelt dat waar zijn omgeving soms anders reageerde door zijn bekendheid, zijn hondje altijd puur bleef. "Heel zonde dat zo'n puur beestje maar tien wordt en sommige hele gemene mensen honderd..."

Stem!
Waarom je op Bizzey moet stemmen voor de FunX Music Awards? Dat vertelt hij je in deze speech waarin hij de compleet random woorden 'broodtrommel', 'vruchtvlees' en 'zacht gekookt ei' gebruikt.

Ster advertentie
Ster advertentie