FunX

Nasrdin Dchar over zijn nieuwe persoonlijke theatervoorstelling 'DAD'

  1. Newschevron right
  2. Nasrdin Dchar over zijn nieuwe persoonlijke theatervoorstelling 'DAD'

Aankomende zaterdag gaat de nieuwe theatervoorstelling 'DAD' van Nasrdin Dchar in première. 'DAD' gaat over, zoals de naam al aangeeft, het vaderschap. Hij kwam langs in Start om zijn verhaal te delen.

Herkenbaar

Zes jaar maakte Nasrdin zijn eerste theatervoorstelling 'Oumi'. Die voorstelling ging over zijn moeder en was een groot succes. Nu staat hij ook in het theater met een stuk over zijn vader. "Ik werd zelf vader en dat deed veel met me. Toen dacht ik: ik moet beginnen met een theatervoorstelling." Nasrdin vertelt in de voorstelling een emotioneel en persoonlijk verhaal.

''Ik wilde een rollercoaster van emoties maken, waar ik doorheen ga, maar het publiek ook. Er zal veel worden gelachen, maar mensen zullen soms ook wel een paar keer moeten slikken."

Tegelijkertijd is het theaterstuk ook actueel en herkenbaar.

"Ik sta voor het eerst op toneel als zijnde Nederlands, Marokkaans en islamitische man. Het gaat heel erg over wat er nu in Nederland gebeurt en hoe ik me daartoe verhoud. Omdat ik een kindje ga krijgen, moet ik opnieuw in de spiegel kijken en vragen: wie ben ik, waar sta ik voor en wat wil ik meegeven aan mijn kind."

Vader

Het was niet makkelijk voor Nasrdin om zijn vader te interviewen. Toch kan hij iedereen aanraden om zijn ouders te interviewen. Het helpt je volgens hem verder in de zoektocht naar je eigen identiteit.

"M'n vader is niet echt een prater. Maar toen hij eenmaal los was, kwam het ene verhaal na het andere.''

politiek

Nasrdin staat ook bekend om zijn indrukwekkende speeches. Je zou denken dat hij wel eens heeft overwogen om de politiek in te gaan. Toch heeft hij zeker die ambities niet: "Politiek is teveel een spel". Hij brengt liever mensen bij elkaar.

De voorstelling 'DAD' is tot eind mei in verschillende theaters in Nederland te zien.

Ster advertentie
Ster advertentie