FunX

Deze chick dronk apetamine, omdat ze 'thick' wilde worden

  1. Newschevron right
  2. Deze chick dronk apetamine, omdat ze 'thick' wilde worden

Bewust dikker willen worden als je al een prachtlijf hebt? Ja, het gebeurt. Het is een trend in Amerika en waait nu ook langzaam over naar Nederland: apetamine. Het is een drankje dat je eetlust vergroot en er dus voor zorgt dat je gewicht toeneemt. Betekent dit het einde van de strakke summer body?

Fernando belde hier vanmorgen over met Sharaii Lopes. Hoewel ze al een mooi figuur had, gebruikte ze apetamine, waardoor ze inmiddels een stuk zwaarder is geworden. Ze woog ooit 59 kilo en kwam aan in gewicht door om het uur iets te eten. Toen ze eenmaal op de 65 kilo zat, is Sharaii begonnen met apetamine.

"Ik weeg nu 85 kilo en ben nu erg tevreden. Ik vond mezelf voorheen te dun. Ik wilde voller worden en aangezien thickness een beetje in is, wilde ik het proberen."

Sharaii is gestopt met het drankje, omdat ze nu 85 kilo wil blijven wegen.

niet veilig

Huisarts Rutger Verhoef, met wie Fernando ook sprak in de ochtendshow Start, vertelde dat hij apetamine niet zelf zou voorschrijven. De grootste bijwerking van dit drankje is dat het slaapverwekkend is. Ook Sharaii vertelde dat ze hier last van had. "Het kan gevaarlijk zijn, zeker als je bijvoorbeeld naar je werk moet rijden."

Apetamine is in Nederland nog niet geregistreerd als medicijn, terwijl het in Amerika wel wordt voorgeschreven aan bijvoorbeeld baby's met ondergewicht. "Niet aan gezonde mensen." Huisarts Rutger raadt het dan ook af. Daarnaast heeft hij zijn twijfels bij het online kopen van apetamine. "Je weet niet of het veilig is en of de samenstelling van de ingrediƫnten juist is. Pas als het wordt voorgeschreven door artsen, kan je het veilig gaan gebruiken."

Ster advertentie
Ster advertentie