FunX

Mariana Verkerk: "Verschil tussen jongen/meisje niet zien hip in modewereld"

  1. Newschevron right
  2. Mariana Verkerk: "Verschil tussen jongen/meisje niet zien hip in modewereld"

Tegenwoordig is het heel hip in de modewereld dat je het verschil tussen een jongen en meisje bijna niet ziet. Dat vertelde catwalkcoach Mariana Verkerk vanmorgen bij Fernando in Start. Ze was te gast om te praten over de aankomende Model Convention. "Daar ontmoet je agenten uit de hele wereld. Normaal ga je naar een modellenbureau in Nederland en daarna moet je al die mensen nog ontmoeten. Maar bij ons maak je kennis met ze zodra je een portfolio hebt."

"Mannen in de modewereld zijn niet meer zo buff als vroeger. Ze zijn wat slanker en wat meer jongensachtig, vrouwen ook. Maar het verandert constant, dus het kan volgende maand weer anders zijn."

De Model Convention is perfect voor mensen die een modellencarrière wel zien zitten, maar eigenlijk niet zo goed weten waar ze moeten zijn. Het is namelijk belangrijk dat je bij een heel goed bureau zit met goede internationale connecties.

stijgende lijn

Ook Tim en Simon waren bij Fernando te gast. Deze jongens reizen nu beide de wereld over als model. Voor hen begon het ongeveer een jaar geleden bij zo'n Model Convention. Ze hebben al grote shows gelopen in bijvoorbeeld Parijs en Milaan, maar ook editorials gedaan voor onder andere Givenchy en verschillende magazines. "Als het balletje eenmaal begint te rollen, dan gaat het snel."

Ster advertentie
Ster advertentie