FunX

Sidney is gestopt met jonko: "Als je niet van je gezondheid houdt, houd je niet van jezelf"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Sidney is gestopt met jonko: "Als je niet van je gezondheid houdt, houd je niet van jezelf"

Van 25 jonko's per dag naar helemaal niet blowen, het is nogal een overgang. Zeker voor Sidney, die al jaren bekendstaat als 'blowkoning'. Waarom hij is gestopt en hoe hij het volhoudt, vertelt hij in 7/11.

Quote

"Wees trouw aan jezelf, dan komt de rest vanzelf"

Sidney

Dikke jonko donderdag

Twee jaar geleden maakte Sidney bij FunX nog de grap dat hij gestopt was met blowen, waarna hij vervolgens een dikke jonko erbij pakte en zei: "Nee, natuurlijk niet!"

Dit keer is het echter geen grap. De comedian maakte een paar weken op zijn Instagram bekend dat hij nu echt geen jointje meer aanraakt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verrast

"Ik heb er lang nagedacht of ik het naar buiten zou brengen", vertelt Sidney in 7/11. "Je kan een terugval hebben hè." Na een aantal weken durfde hij het toch met de buitenwereld te delen. Zijn volgers waren, op zijn zachtst gezegd, nogal verrast. Sidney werd overladen met memes, maar kreeg ook veel steun. "De reacties die ik krijg van mensen zijn positief."


Ziekenhuis

Sidney is in één keer - cold turkey - gestopt met blowen. "Ik was opgenomen in het ziekenhuis", vertelt de comedian, die al zijn hele leven kampt met sikkelcelziekte, een chronische vorm van bloedarmoede. "Na dat ziekenhuisbezoek van acht dagen, wilde ik niet meer roken." Door de coronacrisis en zijn ziekenhuisbezoek, kwam hij tot het besef hoe belangrijk zijn gezondheid is.

"Als je niet van je gezondheid houdt, houd je ook niet van jezelf."

Niet makkelijk

Natuurlijk was het de eerste dagen niet makkelijk voor Sidney. "Het was wel zwaar: ik had last van nachtzweten en nachtmerries. Mickey Mouse was opeens een overvaller...Ik had gekke nachtmerries.", zegt hij. "Maar na een paar dagen ging het goed. Gek hè G?"

Sidney is nu bijna 60 dagen gestopt en het gaat goed met hem. "Ik voel me veel fitter en energieker", vertelt hij. "Ik voel me echt veranderd." Hij hoopt anderen te kunnen motiveren om ook te stoppen en helpt iedereen daar graag bij. Zijn beste tip: "Wees trouw aan jezelf, dan komt de rest vanzelf."

Ster advertentie
Ster advertentie