FunX

Pechtold ergert zich aan PVV in examenkwestie

  1. Newschevron right
  2. Pechtold ergert zich aan PVV in examenkwestie
Alexander Pechtold vertelde vanochtend in FunX Start dat hij zich ergert aan de manier waarop de PVV in de Tweede Kamer omgaat met de examendiefstal die onlangs plaatsvond op de Rotterdamse school Ibn Ghaldoun. "Gisteren in de kamer zie je de PVV die begint over 'dé islamitische school, dè islamitische school' en je ziet ze bijna met genoegen kijken of het ze lukt om door deze rel de school te sluiten."

Sluiten

De oplossing is volgens Pechtold niet om de school direct te sluiten. "Om nou gelijk te zeggen dat we de enige islamistische middelbare school van Nederland sluiten, gaat mij te ver. Daar gaat de Onderwijsinspectie over." Volgens de fractievoorzitter van D66 moet ook gekeken worden of het schoolbestuur en het koepelorgaan in staat zijn om deze problemen op te lossen.

Onzekerheid

Pechtold noemt de examenfraude in Rotterdam slecht, maar hij maakt zich vooral zorgen om de leerlingen die hiervan de dupe zijn. "Het betekent onzekerheid voor de leerlingen die wachten op de uitslag, maar het betekent ook dat de waarde van je examen de rest van je leven onder druk staat. Daarom vind ik het goed dat politie en justitie de tijd nemen om dit goed onderzoeken."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F96539874"></iframe>
{/source}

Profielwerkstuk

FunX-DJ Fernando sprak met Alexander Pechtold naar aanleiding van het Beste Profielwerkstuk van Nederland. Studenten moesten daarvoor zelf onderzoek doen op het gebied van samenleving en politiek. De zeven winnaars waren allemaal meiden en ze zijn bekendgemaakt door de politicus.

Verklaring Omtrent het Gedrag

Het profielwerkstuk van de vwo-leerlingen over de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), neemt Pechtold mee naar de Tweede Kamer. De meiden ontdekten namelijk dat scholieren die met de politie in aanraking komen, geen VOG krijgen. "Dan kan je dus geen stage volgen en het betekent dat je moeilijker in aanmerking komt voor een baan. (..) Ik wil daarom aan de minister vragen of dat bekend is op scholen."


Ster advertentie
Ster advertentie