FunX

Sandy Wenderhold (directeur erotische uitgeverij) is zelf nogal preuts

  1. Newschevron right
  2. Sandy Wenderhold (directeur erotische uitgeverij) is zelf nogal preuts
Sandy Wenderhold (43) is directeur en eigenaar van Sansyl BV, een van de grootste porno-uitgeverijen in de branche. Hoe het is om als vrouw aan het hoofd te staan van een erotisch bedrijf, vertelde Sandy op zondag 13 maart in Hi5. Ook nam ze een stageplek mee naar de studio, ze zocht een programmeur voor International Media Company, het onderdeel van Sansyl dat erotische websites maakt.

Tennis
Sandy’s vader Jan Wenderhold begon in 1968 met het erotisch magazine Chick, destijds het eerste Nederlandse adult magazine. Dit groeide uit tot Sansyl, een holding waar nu zes werkmaatschappijen onder vallen en 75 mensen werken. Dat Sandy aan het hoofd zou staan van het bedrijf, was in eerste instantie niet de bedoeling. Toen ze jong was, tenniste ze op hoog niveau en behoorde een profcarrière tot de mogelijkheden. Maar Sandy wilde een gezinnetje en vond dat niet te combineren met profsport.

Traditioneel
Na de havo ging ze aan de slag bij een fotobedrijf waar haar vader aandeelhouder van was. In 1998 werd ze hoofdredacteur van Chick en algemeen directeur van Sansyl. Het was een grote verrassing dat haar vader haar daarvoor vroeg, want eigenlijk vond hij dat een vrouw beter thuis kon blijven met de kinderen.

Seks

Of Sandy zich daardoor extra heeft moeten bewijzen als directeur, hoe ze zelf tegen seks aankijkt en wat haar zoons vinden van hun moeders werk, vertelde ze op zondag 13 maart in Hi5 tussen 17 en 19 uur. Ook nam ze een stageplek mee voor een internetprogrammeur bij de International Media Company, een van de grootste divisies van Sansyl, waar erotische websites worden gemaakt.

Taboe
Dat niet iedereen zo open is over seks en werken in de erotische branche, bleek wel tijdens de uitzending. Een sollicitant die wel geschikt was voor de stageplek, durfde niet on air te solliciteren uit angst voor reacties van zijn omgeving. Of Sandy daar wel vaker last van heeft als mensen solliciteren bij Sansyl, hoor je hieronder, net als de rest van de uitzending:

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_201103131700.wma{/wmaremote}


Ster advertentie
Ster advertentie