FunX

Dit is waarom internationale hiphopfans speciaal naar WOO HAH! komen

  1. Newschevron right
  2. Dit is waarom internationale hiphopfans speciaal naar WOO HAH! komen
De tenten zijn opgezet, de eerste artiesten hebben al een vette show neergezet en de sfeer zit er goed in. WOO HAH! 2019 is officieel van start en de bezoekers hebben er zin in. Sommigen reisden zelfs speciaal vanuit het buitenland naar de Beekse Bergen voor Nederlands grootste hiphopfestival.

België: Yasin (19), Laura (17), Sejla (17), Amal (18), Lore (18)

Yasin, Laura, Sejla, Amal en Lore komen uit het Belgische Zelzate naar de Beekse Bergen voor "vooral Travis Scott en Bizzey". Wat hen opvalt aan WOO HAH! is dat iedereen heel vriendelijk is. Ook dragen de mensen hier in Nederland volgens hen wat meer originele outfits. "En ook de make-up is anders", merken de dames op.

Engeland: Kieran (21), België: Elizabeth (19), Martine (21)

Kieran is helemaal met de auto vanuit Engeland gekomen voor WOO HAH! Daar heeft hij al meteen vrienden gemaakt, namelijk met de Belgische dames Elizabeth en Martine. "Ik kom hier omdat het betaalbaarder is dan Engeland", vertelt Kieran. "Je mag hier ook binnen in de tenten roken en de vibe is chiller." Ook Kieran komt voor Travis Scott, maar hij kent wel de tracks van Bizzey: "Traag, Traag! toch?"

Frankrijk: Clement (23), Jordan (24)

Clement en Jordan zijn vanuit Parijs naar Beekse Bergen gereisd om - net als de meesten - Travis Scott te checken. "Er zijn hier veel meer mensen dan op Franse festivals", vertelt Clement. "In Frankrijk zie je vaak alleen maar Fransen. Hier heb je veel meer verschillende mensen."

Mexico: Luis (21)

Dat Luis uit Mexico komt, is wel duidelijk, want hij loopt trots met zijn Mexicaanse vlag over het terrein. De reden dat hij naar WOO HAH! komt? "Ik ben op vakantie bij een vriend in Duitsland. Ik ken hem uit de VS waar we samen voetballen." Luis heeft het tot nu toe heel erg naar zijn zin. "We hebben in Mexico niet zulke grote festivals. De omgeving hier is ook veel beter."

Duitsland: Keanu (20), Max (20)

De Duitse Keanu en Max vergezellen de Mexicaanse Luis op het festival. Ze zijn "heel erg geïnteresseerd in Amerikaanse artiesten" en vinden WOO HAH! dan ook erg leuk. Ze hebben wel een minpuntje: ze hebben hun rugzak met drank moeten afstaan aan de beveiligers. Daarom hebben ze er nu maar water in gedaan.

België: Delphine (20), Céline (19)

Delphine en Céline representen Brugge op WOO HAH! Ze komen vooral voor de Amerikaanse artiesten, want ze houden niet van die typisch Nederlandse stijl. "In België heb je dit soort festivals niet zoveel, dus komen we naar Nederland."

België: Nicole (18), Abel (19), Houdaifa (18), Elvis (20)

De stemming zit er bij Nicole, Abel, Houdaifa al goed in! "We gaan het hele weekend door. Dit wordt niet slapen!", zegt Nicole enthousiast. Abel moet nog even aan dat idee wennen: "Het is te groot hier, ik moet even bijkomen." Voor Elvis is het de eerste keer op een festival en ook de eerste keer dat hij gaat kamperen en daar is hij niet blij mee: "Ik vind het niet comfortabel. Moet je voorstellen; ik heb er nog niet eens geslapen!"

Ster advertentie
Ster advertentie