FunX

Unorthadox: Expeditie Poolcirkel is uniek

  1. Newschevron right
  2. Unorthadox: Expeditie Poolcirkel is uniek
Unorthadox is de afgelopen tijd druk bezig geweest met de ijskoude opnames van het programma Expeditie Poolcirkel. In Start vertelt hij in geuren en kleuren over het adembenemende landschap met ijsberen en orka's. Ook liet de rapper los dat hij zich nu rijp voelt voor de release van een debuutalbum.


Expeditie Poolcirkel

Unorthadox hoefde niet lang na te denken over de deelname aan het AVRO-programma Expeditie Poolcirkel. De rapper zag het als een niet te missen kans: "Je hebt de woestijn, de jungle en poolkappen. Dat ga je nooit zien, dus ik vind het een blessing als je uit het niets de opportunity krijgt om daar betaald naartoe te gaan."

Orka's en ijsberen

De reis met het vliegtuig naar het koude noorden was vreselijk volgens Unorthadox. "We moesten drie of vier keer overstappen, het is namelijk een plek waar meer ijsberen zijn dan mensen. Bijna niemand gaat erheen, dus je vliegt er met een klein vliegtuigje naartoe. Met die weersomstandigheden heb je veel turbulentie, dus als je neerstort zijn er orka's die je opwachten en aan land zijn er ijsberen."

Debuutalbum

Unorthadox sprak natuurlijk ook over zijn muziek in Start Zo voelt hij zich na jaren in de underground rijp genoeg om zijn muziek naar buiten uit de dragen. "Ik denk dat ik nu rijp genoeg ben. Zie het zo: Je hebt vechtkunst en je hebt het trainen op conditie. De undergroundshit is voor mij als trainen." Toch vertelt de rapper dat beide manieren van muziek maken elkaar zullen ontmoeten op zijn debuutalbum.

Selah Sue

Unorthadox sprak in het kruisverhoor zijn waardering uit voor de populaire Belgische zangeres Selah Sue. Daar zou hij wel graag een samenwerking mee willen: "Ik hou het een beetje binnen bereik, Belgiƫ is niet zo ver weg. Alle Engelstalige dingen uit Europa vind ik interessant en check ik."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F66727770&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie