FunX

Quique palmt de jury helemaal in en wint FunX Talent Fuego

  1. Newschevron right
  2. Quique palmt de jury helemaal in en wint FunX Talent Fuego

FunX Talent was dit seizoen superspannend! Het stond helemaal in het teken van de Latin en Caribbean vibes, waardoor het elke week extra heet was in de studio. Van de acht kandidaten mochten er drie door naar de finale: Alicia Brito, Quique en Jordy Jota. Zij maakte het elkaar nog een laatste keer moeilijk en flipten een bekende Latin track. Ir-Sais mocht weer aanschuiven als hoofdjurylid en werd ondersteund door hitproducersduo Afro Bros.

quique

Quique maakte in de eerste ronde al flinke indruk, maar na zijn cover van Merry ging het echt los. De zanger voelde wel een enorme druk, waardoor hij in de halve finale zijn tekst vergat. In de finale deed hij een cover van Safari van J. Balvin en Pharrell Williams. "Ik trok vieze gezichten, dus dat zegt al genoeg. Echt sterk!", reageerde Giordano van Afro Bros.

alicia brito

Alicia Brito was de enige vrouw tijdens dit seizoen en ze heeft laten zien dat ze heel wat kan. Met haar vloeiende stem wist de zangeres de juryleden elke week weer in te palmen en kreeg ze een verdiende plek in de finale. Hier flipte ze X (Equis) van Nicky Jam en J Balvin en maakte ze er een grotendeels Portugese versie van. Ir-Sais was erg enthousiast: "Ik zat er helemaal in! De originele track is net iets commerciëler en jij hebt er echt iets chills van gemaakt, je kan er echt diep op ingaan."

jordy jota

Jordy Jota bracht elke ronde keiharde bars en gaf een andere draai aan Latin trap. Door zijn goede prestaties in de vorige uitzendingen, kreeg ook hij een plekje in de finale. De rapper remixte Dura van Daddy Yankee en deed zelfs een speciale shout out naar Quique en Alicia. "Bro, je bent écht een goede rapper! Je hebt de juiste flow, de juiste timing en de juiste energie, het is compleet", reageerde een heel tevreden Ir-Sais.

jury-oordeel

Ir-Sais en Afro Bros hadden het enorm moeilijk, omdat alle kandidaten goede optredens neerzetten. Uiteindelijk was Quique de gelukkige en won hij FunX Talent Fuego. Volgens Ir-Sais was niet alleen Quiquee een winnaar, maar ook zijn producer: "Ik wil hier ook de producer bij betrekken: je was zó belangrijk tijdens deze competitie! Je bent echt heavy, man!"

Naast een studiosessie met Ir-Sais en Afro Bros en een hele toffe award krijgt Quique door zijn FunX Talent-winst ook een plekje op Pal Mundo!

Ster advertentie
Ster advertentie