FunX

'Makers van bangalijsten moeten gestraft worden'

  1. Newschevron right
  2. 'Makers van bangalijsten moeten gestraft worden'
De bangalijsten waarop scholieren de grootste sletten opschrijven die ze kennen, waren groot nieuws in de kranten. Best lullig voor degenen die genoemd worden op de lijsten, want vaak zijn ze zich van niets bewust. De bangalijsten worden niet alleen rondgepingt, maar er staan er ook een hoop online. De politie wil daarom dat de slachtoffers aangifte doen. Vind jij dat makers van een bangalijst gestraft moeten worden?

Stemmen

Op FunX.fm en op de FunX-app stond de stelling: 'Internetpesters moeten net als criminelen volgens de wet gestraft worden'. Ruim 66% van alle stemmers was het eens met de stelling.

Reacties

Het achterhalen van de makers en bepalen hoe je zo iemand straft, blijft natuurlijk wel een moeilijke zaak. Op Facebook kwamen o.a. de volgende reacties binnen.

Sakiina: Ach ja, dat is Nederland he. Je komt ervanaf met een waarschuwing en je ouders worden gebeld. That's it!
Anjelica: Like really, hebben deze kids niks anders te doen?
Kim: Wat dachten al die meisjes ervan om er sowieso gewoon voor te zorgen dat je geen dingen doet die er voor kunnen zorgen dat je uberhaupt op zo'n lijst komt?
Chantal: Ja, straffen is wel een goed plan. Wie heeft het recht om over jou te zeggen of je een slet bent of niet? En dan helemaal als je dat zwart op wit zet. Wat je op internet zet komt er nooit meer af toch?
Veneranda: Ja, hun eigen naam durven ze niet online te zetten. Maar die van een ander wel.
Dereck: Denk dat kinderen juist opvoeden en de juiste normen en waarden bij brengen meer doet dan beboeten en straffen opleggen. Werkt alleen maar averechts.

Reacties in CritiX met Q-Bah
{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F41102232&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

Ster advertentie
Ster advertentie