FunX

Spoken: Regeringen scheiden Roma-familie

  1. Newschevron right
  2. Spoken: Regeringen scheiden Roma-familie
Sunita mailde onlangs naar FunX dat ze samen met haar familie in 2001 gevlucht is uit Kosovo. De afgelopen jaren heeft het Roma-meisje erg veel meegemaakt en is ze vaak verhuisd. Doordat Sunita en haar zusje Alisa al jaren geen verblijfsvergunning hebben, mogen ze in Nederland niet werken, geen stage lopen en zelfs niet een verzekering afsluiten.

Sunita werd in 2009 samen met haar vader, moeder en broertje teruggestuurd naar Kosovo. Daar werden ze niet door de autoriteiten toegelaten, omdat ze niet de juiste papieren bezitten. Dat betekent dat ze tussen twee landen in zitten. Sunita's familie kan niet terug naar Kosovo en Nederland geeft ze ook geen verblijfsvergunning. Inmiddels leeft haar familie gescheiden van elkaar in Nederland. Manu sprak Sunita en haar zusje Alisa in Spoken en vroeg ze naar hun verhaal.

Roma

Kemal Rijken is journalist en schrijver van het boek 'Roma' waarin hij de geschiedenis van de Sinti en Roma in Nederland uitlegt. Samen met de Joden behoren zij volgens hem tot de oudste minderheden van ons land. In Spoken spreekt Manu met Kemal over de geschiedenis van de Roma.

Spook van de Week

Gino van Weenen is een echte bezige bij. Naast dat hij zelf regelmatig optreed als Spoken Word artist, organiseert hij ook zelf Poetry Slams. In Spoken deed hij een voordracht van het gedicht ‘’Wij leven in de wind’’.

Spoken met Manu
{audio}http://download.omroep.nl/funx/audio/spoken/20131117220001.mp3 {/audio}
(rechter muisknop > doel opslaan als)

Talib Kweli - Papers Please
The Fugees - Fu-Gee-La
The Roots - Don't Feel Right
2Pac - Me Against The World
Jay Z - Minority Report
Abd Al Malik - Gibraltar
Anthony Hamilton - Coming Where I'm From
Ster advertentie
Ster advertentie