FunX

Diana Baving kijkt verder dan het uiterlijk

  1. Newschevron right
  2. Diana Baving kijkt verder dan het uiterlijk
Haar passies zijn visagie en make-up en vanwege haar sociale bevlogenheid begeleidt onderneemster Diana Baving (46) jongeren om ze aan werk te helpen. Haar passie en betrokkenheid vormen de basis van het werk dat ze doet.

Voor een nieuw project van haar eigen detacheringsbedrijf 'BD Cosmetics Lounge' zocht Diana afgelopen zondag in Hi5 jongeren die geïnteresseerd zijn in werk in de creatieve sector.

Gat in de markt
Diana richtte in 2000 haar eigen detacheringsbedrijf voor visagisten en cosmeticaproducten op, BD Cosmetics. Na zelf jarenlang als visagiste gewerkt te hebben, merkte ze dat er twee gaten in de markt waren die nog opgevuld konden worden: make-up voor de licht tot donker getinte huid en kundige visagisten op dat gebied.

Leertraject
Daarom startte Diana een leertraject voor jongeren, BD Cosmetics Lounge, waarin ze een opleiding Visagie, Cosmetica, Detailhandel en Entertainmentbranche kunnen volgen. Na het behalen van hun diploma gaan ze ook echt aan het werk in een van die vakken.

Winnaar
In 2005 was Diana de winnaar van de Social Venture Competition, omdat ze met haar bedrijf kansarme jongeren werkervaring biedt. Wat ze met de geldprijs van 25.000 euro heeft gedaan, wie zij ziet als rolmodellen en hoe lastig het is om als vrouw een eigen bedrijf op te zetten, vertelde Diana zondag tussen 17 en 19 uur in Hi5.

Eigen bedrijf
Ook nam ze een vacature mee van een van haar nieuwe projecten. Hiervoor zocht de zakenvrouw jongeren met een uitkering die graag een eigen bedrijf zouden willen opzetten in de cosmeticabranche. Luisteraar Hannah meldde zich hiervoor aan tijdens de uitzending. Diana liet weten haar zeker uit te nodigen voor een vervolggesprek!

Beluister hieronder de gehele uitzending terug:


{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_200909271700.wma{/wmaremote}

Ster advertentie
Ster advertentie