FunX

Chivv vertelt over bijzondere samenwerkingen met Zefanio, Lijpe en Lil Kleine op 2 Borden, 1 Tafel

  1. Newschevron right
  2. Chivv vertelt over bijzondere samenwerkingen met Zefanio, Lijpe en Lil Kleine op 2 Borden, 1 Tafel

Chivv bracht onlangs zijn eerste solo-album 2 Borden, 1 Tafel uit dat bestaat uit twee kanten. Ouassima ging naar de albumreleaseparty in de Harbour Club en vroeg de rapper naar zijn bijzondere samenwerkingen met Zefanio, Lijpe en Lil Kleine en natuurlijk ook waarom het album twee kanten heeft. Waarom zien we een kant met kip en een kant met kreeft op de albumcover?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het goede/slechte pad

Chivv vertelde Ouassima dat hij 2 Borden, 1 Tafel bewust in tweeën heeft gedeeld, omdat hij het leven ook zo ziet: "Je gaat de goede kant op, of je gaat het slechte pad op." Toch kan de uitkomst volgens hem uiteindelijk hetzelfde zijn: "Of ik commerciële muziek of straatmuziek maak, de visie blijft hetzelfde: succesvol worden op mijn eigen manier."

Krachtige Zefanio

Op het album staan verschillende samenwerkingen van Chivv, maar de track 2 Borden, 1 Tafel met Zefanio vindt hij het meest bijzonder: "De laatste twee jaren heeft Zefanio altijd mijn intro's gedaan. Hij kan op zo'n krachtige manier een powerful message overbrengen. De manier waarop hij zingt, met soul, black culture, dat loev ik." Die liefde gaat overigens twee kanten op, want Zefanio vertelde Ouassima dat hij ook graag samenwerkt met Chivv: "Hoe wij samen muziek maken is uit love en ervaring. Ik kan dit soort dingen met weinig mensen maken en daarom heb ik Chivv hoog zitten."

Gekke woordenschat van Lijpe

De track Uitweg met Lijpe heeft volgens Chivv ook een mooi verhaal. Terwijl hij de track schreef, voelde hij zich haast verplicht om een uitleg te geven hoe hij een uitweg in het leven had gevonden. Daar vond hij Lijpe perfect bij passen, maar die was op dat moment in Spanje: "Lijpe heeft een gekke woordenschat en ik heb hem gecheckt. Hij was toen in Spanje en heeft 'm daar opgenomen."

Je Kent 't Wel

De track Je Kent 't Wel met Lil Kleine en Frsh gaat op dit moment keihard. Maar hoe kwam Chivv op het idee om Frsh bij de track te betrekken? Hij vertelt dat Kleine een goede vriend van hem is en dat Frsh de gladde pappie is die erbij paste. "Daarom was hij de juiste persoon. Frsh heeft ons allemaal vermoord op die track. De manier waarop hij komt is echt glad."

Ster advertentie
Ster advertentie