FunX

Verdachten Eindhoven recht op privacy?

  1. Newschevron right
  2. Verdachten Eindhoven recht op privacy?
Je hebt de afgelopen dagen vast wel de schokkende beelden gezien van een groepje debielen die een willekeurige voorbijganger aftuigen in Eindhoven. Het eerste wat je denkt bij het zien van de beelden is dat die gasten hard maar dan ook ook heeeeeel hard moeten worden aangepakt. Wat bezielt ze om medogenloos op iemands hoofd in te trappen?

Check hier de video:


Daders

Op internet en social media verspreidde de video zich razendsnel en al snel meldden twee jongens van 15 en 17 jaar uit Belgiƫ zich bij de politie. Vandaag is er bovendien een foto verschenen waarop naar alle waarschijnlijkheid de daders te zien zijn. Sommige media hebben de gezichten van de jongens onherkenbaar gemaakt maar GeenStijl zou GeenStijl niet zijn als ze de foto niet gewoon in vol ornaat zouden plaatsen. Sterker nog, ze hebben zelfs de namen erbij gezet.

Privacy
Gaat dit niet te ver? Wat als de jongens op de foto de daders helemaal niet zijn? En wat als die namen niet 100% kloppen en misschien verkeerde mensen worden beschuldigd? En ook al zijn het inderdaad de daders, hebben zij dan niet ook recht op privacy? Of is het juist goed om deze jongens publiekelijk aan de schandpaal te nagelen omdat ze in Nederland misschien toch maar een lullig taakstrafje krijgen?

Daarom was woensdag in CritiX de stelling:"Ook de verdachten van de mishandeling in Eindhoven hebben recht op privacy"

Ruim 86% was het oneens met de stelling. Zo schrijft Faye dat ze gek wordt van mensen die alles delen en hier onzinberichten over posten. Yolande vindt dat de verdachten dit verdienen. Stephan zegt dat het heel simpel is: "Als je niets verkeerds doet, heb je ook niets te verbergen!"

Op de FunX Facebook pagina staan nog honderderden andere reacties.

Presenator Q-Bah sprak met advocaat Richard A. Korver. Die is er tegen dat de foto's en gegevens van de groep worden verspreid. "Dan kan leiden tot lagere straffen", aldus Korver.
Ster advertentie
Ster advertentie