FunX

Lethal Bizzle: "Mijn eerste solotrack werd bijna verbannen uit de club"

  1. Newschevron right
  2. Lethal Bizzle: "Mijn eerste solotrack werd bijna verbannen uit de club"

Lethal Bizzle maakte een vliegende start met zijn solocarrière, vertelde hij vanmorgen in Start. De UK-grime artiest begon ooit in de Londense More Fire Crew, maar hij brak pas echt door toen hij zijn eerste solotrack releaste begin jaren '00. "Pow werd bijna verbannen uit de club, omdat het teveel chaos veroorzaakte."

Speciaal moment

Zondagavond stond Lethal Bizzle in de Amsterdamse Melkweg als supportact van landgenoot Stormzy. Fernando was daarbij aanwezig en bracht de rapper terug naar de eerste keer dat hij op dat podium stond. "In 2002 stond ik daar met Mo Fire Crew. (...) Het was de eerste keer dat we Engeland verlieten en ons beseften van 'wauw, mensen kennen deze muziek ook in andere delen van de wereld'."

Nederlands succes

Zijn connectie met onze hoofdstad stopte niet bij dat eerste optreden. In 2015 bracht hij de hit Fester Skank uit, samen met de in Amsterdam geboren producer Diztortion. Een track die jaren later nog steeds wordt grijs gedraaid. Aan Fernando vertelde Lethal hoe het kwam dat Diztortion en hij besloten samen te werken.

"Ik had een grote rol gespeeld in zijn jeugd, maar toen hij me zag wist hij eerst niet wie ik was."

Diztortion heeft ook meegewerkt aan de nieuwe EP van Lethal Bizzle You'll Never Make A Million From Grime.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lethal Bizzle staat 21 oktober a.s. als main act opnieuw in de Melkweg.

Ster advertentie
Ster advertentie