FunX

"Van corrigerende tik word je niet slechter"

  1. Newschevron right
  2. "Van corrigerende tik word je niet slechter"
Uit onderzoek blijkt dat 60% van de Marokkaanse jongens te maken heeft met mishandeling en dat daarom veel van deze jongens crimineel gedrag gaan vertonen. Daaronder valt ook een klap krijgen van je ouders, maar wordt je daar echt crimineel van? Vandaar de CritiX-stelling: ‘Van een corrigerende tik word je niet slechter’. Uiteindelijk stond 80,4% achter de stelling.

Soms verdien je een klap
Rapper Negativ ziet niet wat er mis is met een corrigerende tik. "Op bepaalde dingen staat gewoon een klap. Als je moeder zegt dat je om 6 uur thuis moet komen en je komt om kwart over 6 thuis vind ik niet dat je een klap verdient. Maar als je als minderjarige tegen je moeder ‘hou je bek’ zegt, dan verdien je een klap."Rust bewaren
Psycholoog en pedagoog Krista vindt dat een corrigerende tik niet bij positief opvoeden hoort. Zij vindt dat je juist aandacht moet besteden aan positieve dingen en altijd je rust moet bewaren als het mis gaat. "Een corrigerende tik heeft misschien wel kort effect omdat kinderen dan snel luisteren, maar kinderen leren er niet van om zichzelf te controleren en je geeft niet het goede voorbeeld."Op Facebook vertelde Sadie dat een corrigerende tik niemand kwaad doet, maar juist goed is: "Mijn dochter heeft ook wel eens een tik op haar billen of handjes gehad als ze iets flikte." Jeffrey bevestigd wat Sadie zegt, maar dan uit eigen ervaring. Susan is het niet met ze eens: "Je kind een tik geven betekent voor mij dat je uit frustratie een tik geeft, omdat je er met woorden niet uit komt, dus dat vind ik een zwak moment van de ouders." Sonia denkt dat een gebrek aan corrigerende tikken ervoor gezorgd heeft dat de jeugd van tegenwoordig respectloos is: "Tegenwoordig hebben de meeste kinderen geen respect. Vroeger kreeg je een flinke pak slaag en die mensen hebben het meeste respect voor hun ouders."

Ster advertentie
Ster advertentie