FunX

Van der Meyde was liever bij Ajax gebleven

  1. Newschevron right
  2. Van der Meyde was liever bij Ajax gebleven
Andy van der Meyde had nooit geacht dat zijn boek Geen Genade zo populair zou worden, dat zei de ex-voetballer vanochtend in de FunX ochtendshow. In het boek beschrijft schrijver/journalist Thijs Slegers, met wie hij te gast was, het leven van Andy. Op een gegeven moment draaide dat niet meer om voetbal, maar om drank, drugs en heel veel seks.

Ajax

Voor Andy van der Meyde ging het fout in de Engelse competitie bij Everton. Volgens de ex-voetballer was dat anders gelopen, als hij bij Ajax was gebleven. "Ik was niet gewend aan de manier van handelen in Italie en Engeland. Dat is killer dan in Nederland. Als je daar niet presteert, dan komt er gewoon iemand anders, want geld is er genoeg. Bij Ajax was dat toch anders."

Coke

Op het meest bizarre punt woonde Andy samen met een vriend en gingen ze iedere avond stappen. "Op een gegeven moment werd het erger en kwam er coke in het spel. Toen wilde ik na een tijd terug naar Nederland. Dus belde ik mijn zaakwaarnemer met de mededeling dat ik weg wilde uit Engeland."

Trainer

Andy van der Meyde heeft gezien hoe hard de voetbalwereld kan zijn en wil dat nu overbrengen op anderen. Om de jeugd in bescherming te nemen en te adviseren volgt hij nu een opleiding tot trainer. Ook behoedt hij alvast ouders met talentvolle spelers: "Als je zoon een keer naar het buitenland gaat, zorg er dan voor dat er toezicht op hem wordt gehouden. Als hij geen toezicht heeft, dan kan het gaan zoals met mij."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F68524049?"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie