FunX

Helma van der Hoorn kan als schooldirecteur haar passie kwijt

  1. Newschevron right
  2. Helma van der Hoorn kan als schooldirecteur haar passie kwijt
Stel je voor dat je van je vader en je broer eerwraak moet plegen op je zus en haar daadwerkelijk vermoordt. Helma van der Hoorn maakte dit verhaal mee als leerkracht binnen een jeugdgevangenis. Inmiddels is ze directeur van Het Molenduin, een school voor kinderen met psychiatrische- en/of ernstige gedragsproblemen.

Hoogovens
Helma werkte jarenlang als enige vrouw tussen de stoere mannen bij Koninklijke Hoogovens (tegenwoordig Tata Steel) in IJmuiden. Haar ouders vonden het altijd belangrijk dat ze een baan had. De mannen waarmee ze werkte bij Hoogovens vonden het een hoogtepunt als de 600e rol plaatstaal was gedraaid. Helma werd daar niet warm van en kreeg steeds meer het gevoel dat ze meer in haar mars had dan werken in een fabriek.

Passie
Ze ging lesgeven aan de Hoogovens school. Toen een van haar leerlingen naar de Koepelgevangenis moest en er daarna geen plek meer op de arbeidsmarkt voor hem was, werd de interesse van Helma voor probleemjongeren gewekt. Ze ging lesgeven in een jeugdgevangenis. Waar ze bij Hoogovens de betekenis van haar werk miste, zat ze in het onderwijs steeds meer op haar plek. Als directeur van Het Molenduin (onderdeel van de Aloysius Stichting) kan ze zowel haar sociaal maatschappelijke passie als haar leidinggevende kwaliteiten kwijt.

Beluister hier de uitzending van Hi5 waarin Helma van der Hoorn te gast was:
{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_201112221700.wma{/wmaremote}

Ster advertentie
Ster advertentie