FunX

Vrouw aan de top

  1. Newschevron right
  2. Vrouw aan de top

Op 13 jarige leeftijd besloot Handan Aydin dat thuis zitten niets voor haar was. Vroegtijdig begon ze aan het vormen van haar carrière. Eerst bracht ze folders rond, daarna ging ze de keuken in als afwashulp, maakte de opstap naar de horeca en bijna 25 jaar later is Handan (37 jaar) de directeur van het Cultureel Educatief Centrum in Amsterdam Zuidoost.
Handan begon vroeg met werken, omdat ze niet stil kon zitten en graag geld wilde verdienen om leuke dingen te kunnen doen en kopen. "Geld geeft je een bepaalde mate van onafhankelijkheid"zegt Handan, "zeker als je ouders het niet breed hebben. Je kunt eindelijk ook die leuke kleren kopen en toch een beetje je eigen weg gaan".

Handan heeft geen stabiel opleidingstraject gehad: "Ik heb geen specifieke ambitie. Ik doe wat ik leuk vind, maar ga er dan ook 100% voor". Zo heeft ze een hbo leraren opleiding gevolgd en is daarna overgestapt naar hbo P&O. Daarnaast heeft ze tijdelijk nog een w.o Rechten studie gevolgd. Niet alleen in haar opleidingen is het roerig geweest, ook in haar verdere carrière: trajectbegeleider, adviseur bij de gemeente Amsterdam, plaatsvervangend directeur bij het Expertise Centrum Diversiteit van de politieacademie en zelfs stewardess.

Op de vraag waarom Handan zoveel opleidingen en verschillende banen heeft gehad antwoordt ze: "als je eindelijk je strenge ouders ervan hebt kunnen overtuigen dat je uit huis kan en mag om te studeren, dan krijg je een gevoel van onrust en avontuur die je graag wilt opzoeken. Ik ben mijn ouders wel heel dankbaar voor de strenge opvoeding, zonder hen had ik niet kunnen bereiken wat ik nu bereikt heb. Het is namelijk heel gemakkelijk om door te slaan en dan was ik misschien wel op een minder succesvol pad terecht gekomen".

Het verhaal van Handan is heel herkenbaar. Je hebt een plotselinge vrijheid die je voorheen niet had, dat in combinatie met een drang naar avontuur maakt dat je steeds zoekende blijft. Interessante dingen komen op je pad en dat pak je aan, totdat zich een betere optie voordoet.

Naast directeur te zijn van het Cultureel Educatief Centrum geeft Handan ook loopbaan coaching en heeft ze een column in Tulpia, waarin lezers vragen kunnen insturen waar ze advies op geeft. Ook is ze voorzitter van het bestuur van de Jeugdtheaterschool Zuidoost en bestuurslid van de Stichting Westelijke Tuinsteden.Vacatures beschikbaar in Hi5

Op zondag 29 maart was Handan te gast in het programma Hi5. Ten tijde van de kredietcrisis, met regelmatig berichtgeving dat jongeren geen banen of stageplekken kunnen vinden, is elke vacature/stageplaats welkom! In Hi5 wordt elke week een vacature ter beschikking gesteld, waar jij op kan reageren. In de uitzending van 29 maart kon je op twee vacatures reageren:

1) Stagiaire pr & communicatie medewerker
De PR & Communicatie stagiaire gaat op zoek naar nieuws binnen de organisatie en het vullen van de website. Het CEC heeft ambities om uit te groeien naar een organisatie waar steeds meer bijeenkomsten kunnen worden georganiseerd. De stagiaire kan ook worden ingezet bij rondleidingen.

2) Stagiaire baliemedewerker/telefonist
De stagiaire baliemedewerker/telefonist is verantwoordelijk voor het ontvangen en doorverwijzen van bezoekers, het bedienen van de huistelefooncentrale en het verrichten van lichte administratieve werkzaamheden.


Check hier de uitzending:

Deel 1
{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_200903291700.wma{/wmaremote}


Deel 2
{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_200903291800.wma{/wmaremote}

Ster advertentie
Ster advertentie