FunX

CritiX: Slaaf van overheid of langstudeerdersboete

  1. Newschevron right
  2. CritiX: Slaaf van overheid of langstudeerdersboete
Studentenbonden springen een gat in de lucht: de langstudeerdersboete is afgeschaft, maar wordt er niet te vroeg gejuicht? Je hoeft als student geen boete meer te betalen, maar bent straks misschien jarenlang slaaf van de overheid doordat je alles hebt moeten lenen. In CritiX bespraken we de volgende stelling: "Liever een langstudeerdersboete dan het afschaffen van de studiefinanciering."

Reacties

Een meerderheid van maar liefst 80 procent was het eens met de stelling en kiest dus de langstudeerdersboete boven een leenstelsel. Lees hieronder de de reacties die binnenkwamen via FunX Facebook en Twitter.

Mariam: 1000% mee eens!!!!!
Farida: Je hebt niks aan je Studiefinanciering als je aan het einde van het traject werkloos thuis zit. Het zal mij niks verbazen als de Studiefinanciering als nog wordt afgeschaft.
Naila: Oneens. hoe kan je het ├╝berhaupt bedenken om iemand een boete (=straf!) te geven omdat die persoon langer bezig is met zichzelf te ontwikkelen dmv educatie.
Ashley: Zonder stufi kunnen sommige mensen hun dromen echt niet waarmaken.
Shefanie: Oneens. Studeren moet moeilijker worden gemaakt. Nu haalt bijna iedereen HBO of universiteit.
Jade: Veel mensen maken misbruik van de stufi. Ik ben blij dat ik de kans krijg om te studeren, zonder stufi zou dit waarschijnlijk niet lukken

CritiX

Tijdens de live show belde er twee jonge politici in: Dave Ensberg (CDA) en Ixora Balootje (Christenunie). Beide zijn ze niet blij met de afschaffing van de langstudeerdersboete.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F62043719&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie