FunX

Week van de alfabetisering van start

  1. Newschevron right
  2. Week van de alfabetisering van start
Deze week staat in het teken van de alfabetisering. Het officiële startsein is vandaag om één uur door verschillende lijsttrekkers gegeven. Ze gaan gesprekken aan met onder meer MBO-studenten, voormalig laaggeletterden en afgevaardigden uit het bedrijfsleven. Tussen drie en negen september vindt er ook een groot aantal activiteiten plaats om aandacht te vragen voor het lezen en schrijven.

FunX sprak hierover met Paul Witteman die voorzitter is van de vakjury. Hij benadrukte met enkele voorbeelden het belang van alfabetisering. "Iedereen denkt in Nederland 'je hebt lagere school en dan kan je goed lezen en schrijven' en toch is dat helemaal niet zo", aldus Witteman. Een op de tien Nederlanders heeft nameljik moeite met lezen en schrijven. De helft van deze mensen heeft een betaalde baan. Dit is een doorn in het oog van een groot deel van hun werkgevers. Ze willen dit probleem dan ook zo spoedig mogelijk aanpakken.

Beluister hieronder het complete interview met Paul Witteman.
{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F58531889&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie