Naar homepage
FunX

AD: Premier Balkenende op bezoek bij FunX

  1. Newschevron right
  2. AD: Premier Balkenende op bezoek bij FunX
UTRECHT - Een luisteraar van de radiozender FunX werd maandagmiddag danig verrast. Hij belde met de studio om een favoriete plaat door te geven en kreeg ineens minister-president Jan Peter Balkenende aan de telefoon. ,,Volgens mij stoor ik een beetje, waarom bel je eigenlijk?'' vroeg hij de luisteraar.


De premier was maandag samen met minister Agnes van Ardenne en staatssecretaris Medy van der Laan de hele dag op pad en 's middags stond een bezoek aan de jongerenzender op het programma. Met name over de leus van de radiozender, 'Welkom bij jezelf' was de premier erg te spreken.

De bewindslieden kregen een rondleiding over de redactievloer van FunX, die bij RTV Utrecht in het pand zit. FunX heeft redacties in de vier grote steden. De zender benutte wel de gelegenheid om te laten weten dat ze ook buiten de Randstad een etherfrequentie willen hebben.

Interview

De premier had een interview bij dj Sandra, dat dinsdagochtend te horen zal zijn. Het gesprek ging over zijn ochtendrituelen, studententijd en gezinsleven. Balkenende vertelde dat hij niet veel slaap nodig heeft, waarop Sandra opmerkte dat ze geen wallen zag onder zijn ogen. ,,Mijn visagist vindt dat wel eens anders'', zei de premier.

Dronken is Balkenende vroeger ook wel geweest, al noemt hij dat anders. ,,Ik heb het liever over momenten van afnemende scherpte.'' De premier is een groot voetbalfan. Hij was bij de wedstrijd van Nederland tegen Servië-Montenegro afgelopen zondag en volgende week gaat hij ook naar Nederland tegen Argentinië. Sandra bedelde of ze mee mocht. ,,Ik ben een groot fan van Argentinië.'' ,,Dan gaat u mooi niet mee'', diende Balkenende haar van repliek.

De premier waagde zich aan een voorspelling voor het WK. ,,Nederland wint in de finale van Duitsland. De tijd voor correctie is aangebroken na de verloren finale van 1974.''
(ANP)

Bron: AD

Ster advertentie
Ster advertentie