FunX

Coely, de Vlaamse Nicki Minaj

  1. Newschevron right
  2. Coely, de Vlaamse Nicki Minaj
De 19-jarige Coely is een rapper met Congolese roots die inmiddels al in het voorprogramma heeft gestaan van Snoop Dogg, Kendrick Lamar en NAS. De Antwerpse schoof vanochtend aan in Start en vertelde onder andere hoe ze ontdekt is en waarom ze nu pas doorbreekt in België met de FunX-hit Ain't Chasing Pavements.

Jeugdcentrum

Coely is in een jeugdcentrum, tijdens een workshop over muziek schrijven en opnemen. Ze vertelde in de ochtendshow hoe ze door vrienden werd aangemoedigd om te rappen. “Ik mompelde Moment for Life van Nicki Minaj in de booth toen mijn manager vroeg of ik harder en harder wilde rappen. Toen ik uit de booth kwam was iedereen stil en zei mijn manager dat we hier iets mee moesten doen,” aldus Coely. Het gevolg is de single Ain't Chasing Pavements die inmiddels al meer dan 150.000 keer bekeken is op YouTube. Ook staat ze in juni op het Nederlandse Festival Mundial.

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/m3f8-oxLXr8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

Gelovig

Coely zegt dat haar succes te danken heeft aan God. “Ik ben zwaar gelovig. Ik ging naar de kerk, maar nu ik met muziek bezig ben niet meer. Ik ben het niet vergeten, want door Hem is dit allemaal gebeurd. Ik heb nog steeds een Bijbel onder mijn kussen en bid elke dag,” aldus de rapper.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F86486977"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie