FunX

Spaar je geld beter dankzij deze drie gouden tips

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Spaar je geld beter dankzij deze drie gouden tips

Je salaris direct uitgeven op je payday in plaats van sparen, wie herkent het niet? Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 3 jongeren in Nederland slecht spaart, maar wat als je ook een keer het einde van de maand met geld op je rekening wil halen? Dan wordt het tijd om te sparen.

Gouden spaartips

FunX-dj Tannaz vroeg Renée Lamboo van Porterenee.nl hoe je het beste geld kunt sparen, omdat zij ervaringsdeskundige is. Renée stond zelf ooit 40.000 euro in het rood en vertelde Tannaz dat ze minder uitgaf door deze drie gouden tips: bedenk creatieve oplossingen, bouw een 24-uurs buffer in en praat erover met je omgeving!

1. Creatieve oplossingen

Sommige mensen gaan vaak uit eten of doen vaak een drankje buiten de deur. Als je daar geen financiële ruimte voor hebt, dan moet je op zoek gaan naar creatieve oplossingen. Als vriend(inn)en ergens uit eten willen, nodig ze dan bij jou thuis uit. Drink en eet gezellig thuis. In het begin willen ze het misschien niet, maar met wat doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen komt dat wel goed.

2. Stuur het geld direct naar een andere bank.

Je kan supersnel bij je geld, maar dat zorgt er vaak ook voor dat je het snel uitgeeft. Daarom tipt Renée om je geld in de eerste 24 uur naar een andere bank over te zetten. Voordat het geld daar staat, gaat er ongeveer 24 uur voorbij. Dan heb je volgens haar genoeg bedenktijd om te beseffen wat je echt nodig hebt. "Dan zul je vaak zien dat je na 24 uur denkt dat iets niet belangrijk is en dat je "laat maar" zegt."

3. Praat erover met je omgeving

Renee is haar website begonnen, zodat mensen meer over geld gaan praten. Dan is het ook makkelijker om een keer "nee" te zeggen als ze een drankje gaan doen of uit eten willen. "Als je niet meer zo veel geld wil uitgeven, praat er dan over met vrienden. In het begin deed ik spaarwedstrijden met vrienden om elkaar te motiveren. Wie het meeste geld overhoudt per maand en zo. Na een paar maanden ga je zien dat er niet nul, maar een leuk bedrag op je spaarrekening staat", aldus Renée.

Ster advertentie
Ster advertentie