FunX

Diego vindt dat mannen meer over hun gevoel moeten praten: "Wil het goede voorbeeld voor m'n zoon zijn"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Diego vindt dat mannen meer over hun gevoel moeten praten: "Wil het goede voorbeeld voor m'n zoon zijn"

De maand november is weer aangebroken en dat betekent dat veel mannen hun baard of snor laten staan. Dit doen ze om aandacht te vragen voor de mentale en fysieke gezondheid van alle mannen. Diego González-Clark doet mee met 'Movember' en vertelt aan Tannaz waarom dit onderwerp hem zo nauw aan het hart ligt.

Movember

Diego is Movember-ambassadeur en vertelt waarom hij deze maand zo belangrijk vindt. "The thematiek van Movember omvat eigenlijk alles wat er op dit moment in mijn leven speelt", begint Diego. Hij kampt zelf met mentale problemen en vertelt daarnaast dat zijn opa uit Chili prostaatkanker heeft. "Mijn opa is daar momenteel tegen aan het vechten en dat was een van de redenen dat ik voor het ambassadeurschap heb gekozen", vertelt Diego verder.

Volgens de alleenstaande vader is het belangrijk voor mannen om open te zijn over hun geestelijke en fysieke gezondheid. "Ik kwam op een geven moment op een punt waarbij ik niet anders kon dan praten met naasten of professionals. Toen ik uiteindelijk zag wat het me heeft gebracht, dacht ik: ik kan altijd praten. Daarom kan ik er nu ook open over praten met jou. Want dit is gewoon de realiteit op dit moment", aldus Diego.

Diego González-Clark doet mee met Movember: "Dit thema is mijn leven op dit moment"

Stereotype man

De ambassadeur meent dat het stereotype beeld van hoe een man zich zou moeten gedragen hedendaags nog steeds in stand wordt gehouden. Hiermee doelt hij op het niet uiten van emoties en vooral 'de macho' uithangen. "Dat conservatieve beeld van vroeger hebben we wellicht meegekregen door onze cultuur of door onze opvoeding. Maar dit kan echt veranderen", zegt hij. Diego hoop daarnaast dat er een wereld komt waarin mannen hun emoties kunnen uiten zonder dat daar lacherig over gedaan wordt. "Ik wil het goede voorbeeld geven aan mijn zoontje. Als hij straks volwassen is, respectvol en zelfredzaam, hoop ik dat hij te allen tijde met mij of zijn naasten durft te praten."

Ster advertentie
Ster advertentie