FunX

"Vroeger schaamde ik me erg voor m'n moeder"

  1. Newschevron right
  2. "Vroeger schaamde ik me erg voor m'n moeder"
"Vroeger schaamde ik me wel voor m'n moeder, heel erg eigenlijk," vertelde mantelzorg ambassadrice Naomi vanmorgen in Start. De 16-jarige tiener zorgt al een lange tijd voor haar drugsverslaafde moeder en autistisch neefje. Door deze zware taken houdt ze weinig tijd over om iets voor haarzelf te doen of zich goed te concentreren op school. Ondanks dat haar mentor hiervan op de hoogte is, weten haar vakdocenten niks over haar situatie waardoor er ook geen rekening met haar wordt gehouden.

Bewustwording en aandacht

In Nederland zijn er een heleboel jongeren die voor een familielid moeten zorgen. Op heel veel scholen zijn zowel docenten als leerlingen niet op de hoogte van alles dat hierbij komt kijken. Mantelzorg ambassadeur Arie Boomsma gaat deze week daarom met vier jonge ambassadeurs bij zes scholen langs om dit onderwerp onder de aandacht te brengen.

"Hoe kunnen scholen er meer rekening mee houden, hoe kunnen leerlingen er rekening mee houden als mensen in hun klas het misschien zijn. Soms weten ze het zelfs niet eens. Het gaat heel erg om bewustwording en aandacht," vertelde Arie aan Fernando.


Ster advertentie
Ster advertentie