FunX

Hoe reis je door "moeilijke" landen?

  1. Newschevron right
  2. Hoe reis je door "moeilijke" landen?
Vanochtend was schrijver en programmamaker Jelle Brandt Corstius te gast in Start, de ochtendshow van FunX. Zijn boek Universele Reisgids Door Moeilijke Landen heeft in een korte tijd de derde plek veroverd in de bestseller top 60. In het boek lees je onder andere hoe je succesvol kan afdingen, hoe je vieze hapjes pijnloos door kunt slikken en wat je moet doen als je door een aap beroofd wordt.

Hoe kwam Jelle op het idee om de gids te schrijven? "Ik zat in India en was daar een serie aan het voorbereiden. Het is een hele moeilijke plek en het zat een beetje tegen," legt Jelle uit. "Toen dacht ik, het zou zo fijn zijn geweest als ik een jaar of vijf of tien geleden, toen ik begon met reizen een gids had gehad waar alles in staat, de meeste vallen waar je in kan trappen," vertelt hij. Toen begon Jelle direct met tikken.

Het boek is in ongeveer vier weken geschreven en bevat alleen waargebeurde verhalen die de schrijver zelf heeft meegemaakt. "Als er staat wat je moet doen als je door een aap wordt beroofd, dan ben ik beroofd door een aap," vertelde Jelle vanochtend.

Moeilijke landen
Fernando vroeg terecht, wat zijn nou precies moeilijke landen? Volgens de schrijver zijn alle landen in de wereld, behalve West-Europa en Amerika, moeilijke landen. "Het zijn landen waar je eigenlijk niet weet wat de dag je gaat brengen, je staat op en je hebt een plan en er komt helemaal niks van het plan terecht. Dat is een moeilijk land."

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F45932180&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

Van Bihar tot Bangalore
Naast schrijven is Jelle ook bezig als programmamaker. Eind december komt hij met een nieuwe televisieserie genaamd: Van Bihar tot Bangalore, opgenomen in India. "We beginnen in het noordoosten en eindigen de serie in het zuidwesten. We proberen een beetje een beeld te geven aan het nieuwe India. Het zijn in totaal acht series."
Ster advertentie
Ster advertentie