FunX

Reguillo Wijngaarde (Da Bounce) ook optimistisch na tegenslagen

  1. Newschevron right
  2. Reguillo Wijngaarde (Da Bounce) ook optimistisch na tegenslagen
Reguillo Wijngaarde (42) merkte in de jaren ’90 dat er in Nederland op urban gebied maar een beperkt aanbod was. Hij speelde in op die behoefte door Da Bounce op te zetten, een platform dat events organiseert op het gebied van urban lifestyle. Op zondag 25 september was hij te gast in Hi5 en nam hij een stageplek mee van zijn bedrijf Maybuse. Hij zocht een stagiair Grafisch Ontwerpen/Webdesign voor volgend jaar.

Eventorganisatie
Na een studie meao Commerciële Economie werkte Reguillo in de mode- en entertainmentbranche. Samen met wat vrienden organiseerde hij concerten. Omdat hij de ambitie had om iets voor zichzelf te beginnen, begon hij in 1995 met Da Bounce. In eerste instantie met clubconcerten en feesten, maar in de jaren daarna werd de urban lifestyle uitgebreid met basketbal, comedy, film en spoken word.

Overtuigen
Da Bounce is zo succesvol dat er zelfs plannen zijn voor tv, radio en een tijdschrift. Toch kost het Reguillo soms nog steeds moeite om andere partijen ervan te overtuigen dat zijn concept werkt. Wat dat te maken heeft met het imago van ‘urban’, waarom hij voor zijn bedrijf bewust kiest voor een vrouwvriendelijke uitstraling en wat hij heeft met architectuur, vertelde hij op zondag 25 september in Hi5 tussen 17 en 19 uur.

Solliciteren
Over een aantal maanden komt er bij Maybuse een stageplek vrij op het gebied van Grafisch Ontwerp/Webdesign. Luisteraar Shana zit in het examenjaar van de opleiding Mediavormgever. Hoe het sollicitatiegesprek tussen haar en Reguillo ging en welke tips ze kregen van Peter (sollicitatiedeskundige), hoor je hier:

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_201111251700.wma{/wmaremote}



Ster advertentie
Ster advertentie