Naar homepage
FunX

Studiesucces vergroten door alvast warm te draaien

  1. Newschevron right
  2. Studiesucces vergroten door alvast warm te draaien
Studenten van de Erasmus Universiteit in Rotterdam kunnen zich via het speciale Pre Academic Programme alvast warmdraaien voor hun opleiding. "Bij ons op de Erasmus Universiteit in Rotterdam, moet je het eerste jaar 60 punten halen, dus zeg maar alle punten. Dat moet ervoor zorgen dat je vanaf het begin al veel gas geeft", vertelde projectmanager Gerard Hogendoorn in Start.

Wennen
Volgens Gerard is het ook belangrijk dat studenten alvast wennen. "Het is heel erg belangrijk dat nieuwe studenten een zekere binding hebben met elkaar, met de opleiding, met de tutoren, met de hoogleraren, kortom iedereen waar ze de eerst komende jaren mee samenwerken," zei Hoogendoorn.

Hard werken
Het programma duurt vier dagen. Naast de kennismaking krijgen ze ook een aantal colleges. "Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en dan zijn ze donderdagmiddag, ik zou bijna willen zeggen gesloopt. Daarna gaan ze van hun welverdiende rust genieten," zei de projectmanager. Volgens hem zorgt het programma ervoor dat het studiesucces vergroot wordt.

Inschrijven
Het is niet meer mogelijk om je dit jaar op te geven voor het programma. Het is gisterochtend van start gegaan en daarnaast zat het bovendien vol. Studenten die vorig jaar hebben deelgenomen waren volgens Hogendoorn heel enthousiast over het programma.


Ster advertentie
Ster advertentie