FunX

FunX vaart weer mee met de Canal Parade tijdens de Pride Amsterdam 2019!

  1. Newschevron right
  2. FunX vaart weer mee met de Canal Parade tijdens de Pride Amsterdam 2019!

Het duurt nog even voor het weer tijd is voor de Pride Amsterdam, voorheen Gay Pride, maar één ding is zeker: FunX is er ook dit jaar weer bij! Tijdens de Canal Parade op 3 augustus varen er 80 kleurrijke boten door de Amsterdamse kanalen en de FunX-boot is er daar wederom een van. Het festival rondom de Pride begint op 27 juli en wordt op 4 augustus afgesloten met de Closing Party.

Remember the past, create the future

Het thema van de Pride is dit jaar 'Remember the past, create the future'. Hiermee worden de Stonewall-rellen herdacht die 50 jaar geleden uitbraken bij de ontruiming van homobar The Stonewall Inn in New York. De bezoekers, travestieten en homoseksuele mannen en vrouwen, besloten na jaren van geweld en pesterijen terug te vechten. Wereldwijd zijn deze rellen een voorbeeld geworden voor vele andere demonstraties. Een jaar na de rellen, in 1970, werd in New York de eerste Pride Parade ter wereld gehouden.

canal parade 2018

Houd FunX in de gaten als je kans wil maken op kaarten om ook mee te feesten. Check tot die tijd hier hoe het er vorig jaar aan toe ging tijdens de Canal Parade:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie