FunX

Hans Laroes: "PowNews trucje is snel over"

  1. Newschevron right
  2. Hans Laroes: "PowNews trucje is snel over"
Hans Laroes vertelde vanochtend in Start uitgebreid over zijn nieuwe boek 'De Littekens van de Dag'. Daarin bespreekt hij onder andere het belang van nieuws in een 'nadenkende samenleving'. Laroes onderging ook het pittige FunX Kruisverhoor, maar kwam daar gelukkig heelhuids uit.


PowNews

De voormalig hoofdredacteur van het NOS-journaal ging tijdens het beruchte Kruisverhoor onder andere in op de manier waarop PowNews met het nieuws omgaat: "Het is een trucje dat snel over is. Alle ‘Rutger-vragen’ kent iedereen nu wel, dus elke politicus of iemand anders die door hun wordt geïnterviewd weet wat ze willen." PowNews is volgens Laroes over het algemeen niet geïnteresseerd in het verhaal, "maar in het klieren tijdens een gesprek."

Littekens van de Dag

In 'De Littekens van de Dag' schrijft Hans Laroes ook dat de manier waarop mensen met het nieuws omgaan, de laatste jaren erg veranderd is. "Vroeger was de eerste uitzending van het journaal ‘s middags om half zes en om acht uur ’s avonds kreeg iedereen voor het eerst te horen wat het grote nieuws van die dag was. De snelheid van het nieuws en het feit dat iedereen zijn eigen nieuws zoekt op mobieltjes en tablets zijn voorbeelden van veranderingen", zegt de schrijver.

Hans merkt op dat er tegenwoordig vooral sprake is van tweerichtingsverkeer. "Het is niet meer alleen de journalist die het nieuws brengt, want op het moment dat het nieuws bezig is, zijn er al conversaties op Twitter. Dit is een positieve ontwikkeling", aldus Laroes.

Hans Laroes in FunX Start

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F68001759&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie