FunX

JoeyAK viert vrijlating en verjaardag met nieuwe EP: "Ik ben klaar voor mijn doorbraak"

foto: YouTube: JoeyAK Dobbeltjeak
  1. Newschevron right
  2. JoeyAK viert vrijlating en verjaardag met nieuwe EP: "Ik ben klaar voor mijn doorbraak"

Je kent hem misschien van zijn keiharde Zomersessie bij 101Barz. JoeyAK zat een tijdje vast, maar kwam gisteren vrij. En guess what, het was ook nog eens zijn verjaardag! De rapper uit Holendrecht is nu klaar om zijn EP Luitenant te droppen en eindelijk door te breken. Vanochtend in Start vertelde Joey over de gevangenis, zijn artiestennaam en zijn aankomende EP.

de straat

Bijna alle rappers hebben een artiestennaam die niet per se veel te maken heeft met hun eigen naam. Waar staat de 'AK' in Joey's naam voor? "Het staat voor 'Alles Kantelen'. Ik heb die naam op straat gekregen toen ik klein was. Iedereen krijgt een naam op straat en ik heb die van mij gewoon gehouden." De naam van zijn EP Luitenant heeft hij ook te danken aan de straat.

"Ik heb veel jongens geholpen met muziek. Ik probeer ze zoveel mogelijk mee te slepen in mijn carrière. Het is gewoon een beetje leiderschap. Het is belangrijk dat ik hen help, want ze helpen mij ook altijd."

samenwerkingen

Joey's EP zou eigenlijk gisteren al uitkomen, maar door moeilijkheden met de cover is het vertraagd. Fernando laat alvast een voorproefje horen, waaruit blijkt dat hij heeft samengewerkt met Idaly, Sevn Alias, en Boef. "Dikke tunes", noemt JoeyAK de tracks zelf en hij hoopt met deze EP door te breken.

De EP komt vanavond of morgen online, maar tot die tijd kun je de video van Holendrecht Anthem hieronder checken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie