FunX

Delen we tegenwoordig net iets teveel op social media?

  1. Newschevron right
  2. Delen we tegenwoordig net iets teveel op social media?

Hoe verstandig is het om veel over jezelf te delen op social media? Eerder deze week is Kim Kardashian gegijzeld en beroofd in Parijs. En er zijn mensen die vinden dat het haar eigen schuld is, omdat ze zoveel post op social media. Morad & Shay belden hierover met social media-expert Mark van Rijn.

Het hoort erbij

"Het is een beetje hetzelfde als de discussie van als ik een kort rokje draag, dan is het mijn eigen schuld als jongens me nafluiten." Wat de Mark hiermee aangeeft: beroofd worden is sowieso niet te wijten aan hoeveel je plaatst op social media. Volgens hem hoort het er tegenwoordig gewoon bij. Wel is het belangrijk dat je een beetje weet wie je publiek is en niet alles klakkeloos openbaar gooit.

Controle

Morad is van mening dat je nooit helemaal weet wie je publiek is. Mark voegt daaraan toe dat je toch wel wat meer controle hebt met de privacy die je zelf kan instellen.

Conclusie van Mark: "Je kunt je afvragen of inbraken door social media echt gestegen zijn. Dat is gewoon een beetje lastig om te zeggen."

Ster advertentie
Ster advertentie