logo
FunX

CritiX Column: Neem je kowsu's mee!

  1. Newschevron right
  2. CritiX Column: Neem je kowsu's mee!

Het is je vast niet aan ontgaan: hét gesprek op de werkvloer vorige week (voordat het achtuurjournaal gekaapt werd): ‘Zestienjarige incasseert tientallen meerderjarige tollies in hotelkamer’. Welnu.


Bij een politieactie in hotel Botterweck werden zowel het vermeende slachtoffer als haar pimp gearresteerd. Omdat homie 21 jaar is, werd hij door de media volgens Westerse maatstaven meteen omgedoopt tot ‘Loverboy’. Een term die bij ons op zó’n manier ingeprent is dat zelfs ik, mister Die-Theorie-Klopt-Niet!, meteen het beeld van een brede oempaloempa-gezonnebankte/foute tattoos/hele pot wax op z’n eggy/twee gouden hoektanden voor me zie. Compleet met censuurbalkje voor z’n ogen. Daarna denk ik aan echte mannen en iets met kaas.

Opluchting
Waar ik van schrok, was mijn gevoel van opluchting: deze amateur Indy-500 heeft plaatsgevonden in LIMBURG! Niet in 020, 010 of 070. Nee, in Limburg. Als zoiets in de Randstad gebeurt, ontstaat er in ons koude kikkerland een collectieve gedachtegang zo van: “Ooooh, ja maar daar is het normaal joh! Daar gebeuren dit soort dingen dagelijks! Vind je het raar met al die allochtonen daar?”

50 tinten Faya
Na deze zucht van opluchting, besluipt mij de drang voor details en sensatie. Gelukkig voorziet de NOS altijd in die behoefte. Ging het eerst nog om 50 man, later waren het er 80. Van alle viezeriken zijn contactgegevens en DNA aangetroffen, dat laatste door achtergebleven kowsu's (condooms). Mijn gunst! Voor de niet-players onder ons, laat me een beeld schetsen: als jouw main chick een minuut ongestoord in je telefoon kan dieken, krijg je het al Spaans benauwd. Stel je voor dat skotoe aan je deur komt en jou komt vertellen dat je een pedo motjo pa bent. En dat er naast digitaal ook nog fysiek bewijs is! Je bent me dan toch gewoon 50 tinten Faya!Fantasie

Mijn fantasie sloeg op hol, stiekem hoopte ik dat ze tijdens de huisbezoeken Alberto Stegeman, Wilibrord Frequin en Prem Lastige Achternaam met een verborgen camera mee zouden nemen, voor een nieuw programma (‘Heterdaad aan huis’?!): een kijkcijferkanon in the making. Tot *POEF* mijn wilde droom uiteenspatte: “Van dwang is geen sprake geweest,” aldus de advocaat van de verdachte. Tsja…

'SEX SELLS!'
Als je jezelf voor 40 uur per week laat pimpen door een normale werkgever voor €2,90 per uur, kun je voor het dubbele net zo goed je zelfrespect, imago en punani opofferen voor die studiebeurs, aankomende zorgpremie of Michael Kors-tas. Plus: anno 2015 leven we in een maatschappij waar ‘SEX SELLS!’ in alle marketingvormen terug te zien is. Met porno voor, tijdens en na het ontbijt, moeten we misschien niet zo gek opkijken van dit soort nieuws.

Zolang de regelbedenkers denken dat tieners graag voor een uurloon van €2,90 BRUTO werken, een eigen risico van €500,- voor iedereen financieel belastbaar is en iedereen het maar normaal vindt dat de samenleving verseksualiseert, zullen pedofiele hoerenlopers aan hun trekken komen. Dit was niet de eerste en zeker niet de laatste keer. En viezeriken, is niet het seksueel misbruiken van een minderjarige je grootste probleem maar alleen het feit dat je gepakt wordt? Neem volgende keer je kowsu’s mee!


Ster advertentie
Ster advertentie