FunX

Thijs Römer verfilmt het boek ‘Op Slot’ van J. Bernlef

  1. Newschevron right
  2. Thijs Römer verfilmt het boek ‘Op Slot’ van J. Bernlef
Thijs Römer gaat weer een film regisseren. In FunX Start vertelt hij maandagochtend dat hij het boek ‘Op slot’ van J. Bernlef naar het witte doek wil brengen. Thijs was samen met zwager en collega regisseur Arne Toonen te gast om alles over de jeugdfilm ‘Dik Trom’ te vertellen. Arne regisseerde de film waar Thijs een van de hoofdrollen in speelt.

Arne en Thijs, die getrouwd zijn met Birgit en Katja Schuurman, zijn superblij met de film. In de studio bij Fernando en Veronica glimmen ze, ondanks het vroege tijdstip, van trots. 'Dik Trom' heeft jubelende recensies in de kranten gekregen. Afgelopen weekend gingen maar liefst 26.000 mensen naar het speelfilm regiedebuut van Arne.

Nu dit project is afgerond, hebben Arne en Thijs tijd voor nieuwe klussen. Arne wil, na de jeugdfilm ‘Dik Trom’ graag een stoere mannentelefilm met de titel ‘Black out’ gaan maken. Thijs heeft ook wilde plannen. Hij kocht de filmrechten van het boek ‘Op Slot’ van J. Bernlef en heeft daar een filmscenario voor geschreven. Hij hoopt in het voorjaar te kunnen beginnen met filmen. “Maar,” vertelt Thijs: “Alles in de filmwereld is onzeker.”

‘Op Slot’ gaat over de schilder IJsbrand Blok en de fotograaf Dick Noordeloos. Oude mannen die een leven lang vrienden zijn geweest. Na de plotselinge dood van IJsbrand ontfermt de dochter van de schilder zich over zijn nalatenschap. Ze vindt dat Dick de aangewezen persoon is om de schilderijen van haar vader te fotograferen voor een catalogus bij een overzichtstentoonstelling. Terwijl Dick fotografeert (en zo dagenlang geconfronteerd wordt met IJsbrands verdwenen muze, zijn vrouw Nadia), begint hij langzaam te beseffen welk drama zich in het leven van zijn vriend voltrokken heeft, een drama dat zijn weerslag vond in olieverf op doek.

Thijs hoopt binnenkort te horen of filmfondsen en omroepen in zijn scenario willen investeren. Wanneer dat zo is, zal hij de film dan ook gaan regisseren. Het is niet de eerste keer dat Thijs een film regisseert, in 2008 debuteerde hij als regisseur met de speelfilm 'Het wapen van Geldrop'.

Ster advertentie
Ster advertentie