FunX

Valerio zoekt uit hoe je 1000 jaar oud kunt worden

  1. Newschevron right
  2. Valerio zoekt uit hoe je 1000 jaar oud kunt worden

Wie weet blazen we in de toekomst wel duizend kaarsjes op onze taart uit. In het nieuwe televisieprogramma Valerio4Ever zoekt Valerio uit of het mogelijk is om 1000 jaar te worden. En zo ja, wat moet je daar dan voor doen? Valerio vertelde wat meer over zijn nieuwe programma in Morad & Shay.

verouderen

Het zou zomaar zo kunnen zijn dat de eerste persoon die 1000 wordt nu al ergens op aarde loopt. Volgens een onderzoeker in San Francisco die Valerio gesproken heeft, is er namelijk nog zo'n 20 tot 30 jaar nodig om een medicijn te ontwikkelen dat veroudering in het lichaam stopzet. Je wordt dan geen superheld, je kunt nog steeds worden doodgereden door een auto, maar het verouderingsproces van je organen zou dan wel stop kunnen worden gezet.

plastic hartkleppen

Voor het programma heeft Valerio ook een bezoek gebracht aan het TNO in Eindhoven. Hier hebben de onderzoekers een plasticsoort ontwikkeld waarvan hartkleppen kunnen worden gemaakt. Als deze plastic hartkleppen in je lichaam geplaatst worden, gaan je eigen vezels er op zitten en lossen dan het plastic op. Uiteindelijk heb je dan dus een hartklep van eigen lichaamsmateriaal en hoeft het nooit meer vervangen te worden.

"Als dat op een gegeven moment ook zou kunnen met longen of nieren, dan verlengt dat de levensverwachting."

invriezen

Een andere optie voor een lang leven is jezelf te laten invriezen. Valerio is bij een bedrijf geweest in Amerika waar mensen dat voor veel geld kunnen laten doen. De mensen die dat doen, zijn ervan overtuigd dat er ooit een moment komt dat ze weer tot leven kunnen worden gewekt. Voor minder geld kun je daar ook alleen je hoofd laten invriezen. Er zijn namelijk ook mensen die denken dat er een dag komt dat je hersenen uitgelezen kunnen worden. Als je deze informatie uit je hersenen dan weer in bijvoorbeeld een robot kunt zetten, ben je weer tot leven gewekt.

"Het is alsof je een nieuwe laptop koopt en je oude harde schijf overzet op je nieuwe laptop."

eten

Een andere factor die veel invloed op je levensverwachting heeft, is eten. Valerio bezocht een Nederlandse professor die onderzoek heeft gedaan met muizen. Daaruit is gebleken dat als je op één dag 30% minder eet dan dat je normaal zou doen, je 35% ouder kunt worden. We eten volgens dit onderzoek veel te veel. Dat komt volgens deze professor door onze voorouders. Vroeger ging men jagen en als er een dier werd gevangen, aten zij meteen het hele dier op. Zij wisten namelijk niet of ze de volgende dag ook iets zouden vangen. Daarom aten zij zoveel mogelijk om een goede reserve te hebben. Wij doen dat eigenlijk nog steeds, terwijl wij gewoon elke dag naar de supermarkt kunnen lopen.

Het programma is elke maandag om 21:15 te zien op NPO 3.

Ster advertentie
Ster advertentie