FunX

Yung Nnelg over 'Contra': ''Het is een EP met verschillende tinten, van helder tot duister''

  1. Newschevron right
  2. Yung Nnelg over 'Contra': ''Het is een EP met verschillende tinten, van helder tot duister''

Yung Nnelg heeft net zijn solo-EP 'Contra' gedropt, of ''een EP met de kwaliteit van een album'' zoals hij het graag zelf noemt. Hij werkte hiervoor samen met onder andere Bokoesam, Ray Fuego en Faberyayo. Nnelg kwam langs in De Avondshow om te praten over zijn nieuwste soloplaat.

Smib

Yung Nnelg is één van de leden van SMIB. Het collectief uit de Bijlmer staat bekend om zijn hoge energie en rauwe muziek. Yung Nnelg vraagt om iets meer aandacht en gaat tekstueel gezien iets dieper. 'Contra' is de tweede soloplaat van Nnelg.

Mentor

Vooral de samenwerking met Faberyayo kwam als een verrassing. Toch kende hij De Jeugd Van Tegenwoordig-rapper al een tijdje uit het Amsterdamse nachtleven.

''In het begin van mijn semi-carrière had Yayo meer een mentorrol. Ik vond De Jeugd vroeger supersick. Het was nu tijd om iets te doen met de band die we hadden opgebouwd. Hij vond me eindelijk goed genoeg.''

Verschillende Tinten

Hoewel de EP een duistere indruk kan geven, is het volgens Yung Nnelg een plaat met verschillende tinten. 'Voor je Love' is de vrolijkste track van het album.

''Sommige nummers hebben een heldere tint, sommige zijn een beetje duister en sommige zitten er tussenin.''

pakket

Voor de EP heeft hij niet gekozen voor één bepaald concept, maar meer voor een overheersende vibe of sfeer.

''Ik vind wel belangrijk dat het één pakket is als je het uitbrengt. Het zijn vooral nummers die ik nodig vond om te delen.''

Beluister de EP 'Contra' hier:

Ster advertentie
Ster advertentie