FunX

"Vechtende supporters moeten cel in"

  1. Newschevron right
  2. "Vechtende supporters moeten cel in"
Hooligans, rellen, traangas is het allemaal echt nodig? Moet er zoveel politie op de been zijn bij wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord? Kunnen beide supportersgroepen niet bij elkaar langs in het stadion? Rutger peilde gisteravond in CritiX de meningen met de stelling: 'Feyenoord supporters verbieden in de Arena is overdreven.' 61% was het uiteindelijk eens met de stelling.



Lil Kleine kijkt graag voetbal en als het aan hem ligt worden alle wedstrijden bezocht door supporters van de twee spelende clubs. Toch kan hij de politie en gemeente wel begrijpen: "Ik snap ze wel, maar misschien kan de politie pas maatregelen nemen als het uit de hand loopt, want er zijn ook mensen die gewoon voor een wedstrijd komen."



Stop geweld is wat Wesley zegt. Hij is een voetballer die in de buurt van de Arena voetbalde en daarom vaak moest rennen met zijn teamgenoten wegens de rellen rondom de Arena. "Je merkt dan van dichtbij hoe heftig het kan zijn en hoe intimiderend voetbalsupporters kunnen zijn." Als het aan hem ligt, dan moeten teams pas bij elkaar komen als het goed aangepakt wordt: "Ik zie het niet zitten dat ik met mijn zoon naar een wedstrijd ga en bierflessen naar mijn hoofd krijg."

Ster advertentie
Ster advertentie