FunX

J Balvins leven veranderde na een vliegtuigcrash: "Ik heb nu een missie"

  1. Newschevron right
  2. J Balvins leven veranderde na een vliegtuigcrash: "Ik heb nu een missie"

Het lijkt wel of alles wat J Balvin aanraakt, in goud verandert. Alle tracks waar de latinartiest aan mee heeft gewerkt gaan keihard: Machika, Mi Gente, X (Equis) en ga zo maar door. Fernando zocht J Balvin op in New York en sprak hem over zijn successen en komt er daar achter dat de vliegtuigcrash die J Balvin overleefde, een grote invloed op hem heeft gehad.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vliegramp

In augustus 2016 raakte J Balvin betrokken bij een vliegramp, toen hij terugkeerde van een vakantie op de Bahamas. Het lukte het toestel waar hij inzat niet om op te stijgen en de privéjet crashte kort na het vertrekken van de startbaan. Zijn goede vriend Pharrell belde hem na de crash op om te zeggen dat hij het ongeluk heeft overleefd omdat hij hier kennelijk voor een reden is. Het is een moment in zijn leven dat een grote invloed op J Balvin heeft gehad: "Vanaf die dag besef ik me dat ik een missie heb en dat is dat ik anderen wil inspireren."

Succes

J Balvin noemt zichzelf misschien nog steeds een opkomende artiest die nog veel te leren heeft, als je naar zijn successen kijkt, is hij dat echt niet meer. "Elke dag leef ik mijn droom." Dat betekent natuurlijk niet dat alles hem zo is komen aanwaaien. Hij heeft er hard voor moeten werken. Fernando vraagt hem wat beginnende artiesten kunnen doen om ook verder te komen in de muziekwereld.

"Je moet echte vrienden hebben die je eerlijk vertellen wat wel werkt en wat niet. Je moet geloven in wat je doet. In het begin ga je altijd wel naar iemand opkijken en dingen kopiëren van anderen, maar op een gegeven moment moet je je eigen sound vinden. Werken, werken, werken."

TALENT

Op 25 mei komt het vijfde album van J Balvin uit: Vibras. Het album is een en al positieve energie, vertelt hij: "Je hoeft geen Spaans te kunnen om de vibe te voelen." Op de plaat staan drie samenwerkingen, onder andere met een nog redelijk onbekende zangeres. "Als ik iemand zie die dope is, boeit het me niet of diegene wel of niet beroemd is." J Balvin helpt graag anderen in wie hij talent ziet om zo zijn succes met anderen te delen. Dat deed hij bijvoorbeeld ook met Jeon, de Arubaanse artiest met wie hij samen Machika maakte.

"Ik droomde vroeger altijd dat een grote artiest iets in mij zou zien en dat gebeurde uiteindelijk ook."

Ster advertentie
Ster advertentie