FunX

Verplichte opname bij eetstoornis?

  1. Newschevron right
  2. Verplichte opname bij eetstoornis?
Een eetstoornis kan altijd ernstige gevolgen hebben, maar wanneer is daar sprake van? Wanneer je teveel eet? Wanneer je te weinig eet? Wanneer je je eten niet binnen kunt houden? Of in alle gevallen? En wat doe je als iemand zelf niet door heeft dat hij/zij een probleem heeft? In CritiX gaf jij je mening over dit onderwerp

Skinny supersterren

Victoria Beckham, Miley Cyrus, Madonna. Het zijn slechts drie van de vele beroemdheden die in de afgelopen weken beticht werden van een eetstoornis. Zelf ontkennen de dames natuurlijk dat er iets aan de hand is. Maar de foto's liegen er niet om. In Israel zijn ze het ideaalbeeld van 'skinny models' zo zat, dat er onlangs een wet tegen is aangenomen. Als modellen te weinig wegen in verhouding tot hun lengte, mogen ze niet in commercials worden gebruikt.

Stelling

Op FunX.fm en op de social media pagina's van FunX stond de stelling 'Mensen met een eetstoornis moeten verplicht worden opgenomen in het ziekenhuis'. Zo'n 60% van de stemmers was het er niet mee eens.

Facebook.com/FunXfm

Wietse: Hulp aanbieden is goed, verplichten niet.
Kavita: Gelijk in het ziekenhuis is gewoon onzin... Dan blijf je maar om de feiten heen draaien.
Grace: Als het echt ernstig is absoluut!
Kim: Als iemand met een eetstoornis in 't ziekenhuis komt, is 't idd bijvoeding en shit en aankomen tot je een gezond gewicht heb en je mag weer oprotten.

CritiX

In CritiX sprak Q-Bah met luisteraars en experts over eetstoornissen

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F42737451&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

Wat vind jij?
Ster advertentie
Ster advertentie