Naar homepage
FunX

King Promise goes Dutch: "Ik heb tracks opgenomen met Frenna"

  1. Newschevron right
  2. King Promise goes Dutch: "Ik heb tracks opgenomen met Frenna"

Fernando had vandaag internationaal bezoek in de studio, want King Promise was in the building! Deze Ghanese artiest scoorde samen met Wizkid een dikke FunX-hit met de track Tokyo. "We hoopten zeker dat de muziek het hier goed zou doen, maar we wisten niet dat het zó snel zou gaan." In de studio vertelt hij meer over het toevallige begin van zijn carrière en over een nieuwe samenwerking met een van zijn favoriete Nederlandse artiesten.

Niet gepland

Het scheelde niet veel, of King Promise's heerlijke afro-muziek was er nooit geweest. De artiest vertelt namelijk dat het niet altijd zijn droom was om zanger te worden. "In Ghana wil ieder jongetje een voetballer worden." Zijn muzikale carrière was dan ook totaal niet gepland. Tijdens studietijd ging hij toevallig langs bij een vriend in de studio. Daar besloot hij spontaan op een track te springen en zo begon de passie voor muziek te groeien. Hij haalde nog even zijn diploma, maakte daarmee zijn ouders tevreden en ging toen vol voor zijn carrière als artiest.

"Vlak voor ik klaar was op de universiteit, brak ik door. Dus toen ik klaar was met de uni, hoefde niemand me nog te vertellen wat ik moest gaan doen. Ik wist: dit is wat ik moet doen!"

Debuutalbum

Dat het een goede keuze was om voor muziek te gaan, blijkt wel uit het feit dat mensen van over heel de wereld nu losgaan op Promise's tunes. Begin deze maand dropte hij zijn debuutalbum As Promised, dat volstaat met verschillende sounds en samenwerkingen. Zo ook met een grote inspiratiebron en tevens goede vriend Sarkodie. "Hij is de beste rapper uit Afrika!"

"Afro neemt de hele wereld in zijn greep, want de afrobeats is feel good-muziek!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Samenwerking met frenna

In de toekomst zou King Promise graag nog samenwerken met Drake of Chris Brown, maar de Ghanese superster is ook fan van Nederlandse muziek. Er zit zelfs een Nederlandse collabo aan te komen! King Promise vertelt dat hij onder anderen Chivv en Lil Kleine al heeft ontmoet en binnenkort muziek gaat droppen samen met Frenna! In de FunX-studio werd daarom meteen even zijn kennis van de Nederlandse hits getest: hoe goed kan de Ghanese artiest meezingen met met Bizzey, Chivv en Broederliefde?

Ster advertentie
Ster advertentie