FunX

Detectives bij Lijn5 met Farid & Sticks

  1. Newschevron right
  2. Detectives bij Lijn5 met Farid & Sticks
Farid & Sticks duiken in de wereld van de detectives. Hoe word je detective en wat zijn nou eigenlijk de ingrediënten van een goede detective?

Farid & Sticks zijn in deze show op onderzoek uit gegaan en spraken met ‘De Grijze Rat’, hij is al ruim 40 jaar actief in het vak van detective. Ben Zuidema lostte bijvoorbeeld de Picasso roof op in 1976, waarbij 118 werken van Picasso werden terug gevonden.

Ben Zuidema, de 007 van Nederland en Meester-detective. In ‘het milieu’ wordt hij ook wel De grijze rat genoemd. Hij vertelt waarom hij tegenwoordig niemand meer vertrouwt. Jokie organiseert een origineel dagje Amsterdam: de Baantjer Tour, zodat je zèlf de detective kunt gaan spelen.

Het vak van een detective is ook vaak terug te zien in films. Denk aan 007, The Pink Panter of Inspector Morse. Zebi Damen schreef het boek en het scenario voor Mijn vader is een detective’. Deze film is op woensdag 8 april in première gegaan.

Sander van Betten begon in een pizzeria in Zwolle, hij ging de politiek in, maar hij is nu detective en vertelt over zijn vak. Inmiddels heeft hij zijn eigen bedrijf: K-2 Recherchebureau.

Daarnaast bellen Farid & Sticks ook nog met Ome Omar. Hij is afgelopen vrijdag in de Amsterdamse Melkweg gekozen tot winnaar van Wanted. GRAP organiseert Wanted om Amsterdams R&B en hiphop talent een kans te geven zich te presenteren aan publiek, media en muziekindustrie.

Verder in deze show: de YouTube Tip, Flows uit de Oude Doos, een reportage en een Reggae special in het 3e uur in het kader van de reggaeweek op FunX. In het hele 3e uur reggaeclassics die je ooit terug hebt kunnen horen in hiphoptracks en nieuwere reggaetracks.

Check hier de show over detectives op de site van Lijn5!

Ster advertentie
Ster advertentie