FunX

VIDEO: wie heeft het beste tv-format?

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: wie heeft het beste tv-format?
Elk jaar kunnen kijkers van Nederland 3 televisieformats bedenken tijdens de TV-Lab Kijkerspitch. Uit alle ideeën zijn dit jaar door de jury drie finalisten gekozen die gaan strijden voor het prijzengeld van 2500 euro en natuurlijk om waar het echt om gaat: het uitzenden van het winnende programma door BNN.

Priscilla en Marcel zaten vanochtend in Start om hun ideeën te pitchen. De derde finalist Jolien werkt tot in de vroege uurtjes achter de bar dus die had Fernando aan de telefoon. Alle drie de finalisten vertelden hoe ze op hun tv format zijn gekomen.

Jolien's programmaformat: Veelgestelde vragen
Heb je een vraag? Vaak ga je dan eerst even Googleen. Volgens Jolien krijg je alleen niet altijd het antwoord waar je op hoopt. “Je krijgt een hele hoop info terug van Google, maar nog niet per se de kennis die wil hebben over je vraag” aldus Jolien. Haar idee is dan ook om actuele veelgestelde vragen op Google te behandelen.

{source}
<iframe width="550" height="309" src="//www.youtube.com/embed/HtNWYxTvRR8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

Marcel's programmaformat: Mag het een onsje meer zijn?
Het format van Marcel heeft veel te maken met hemzelf, hij worstelt al jaren met zijn ondergewicht. Zijn idee gaat over mannen die geen grammetje aan kunnen komen hoeveel ze ook eten. “Ik kijk al jaren uit naar een programma waarin magere mensen worden geholpen,” vertelt Marcel.

{source}
<iframe width="550" height="309" src="//www.youtube.com/embed/eDOCOkLkxdE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

Priscilla's programamformat: Crowd Funding
Het concept Crowd Funding bestaat al een tijdje, maar een televisieprogramma erover nog niet. Crowd Funding kan je zien als een creatieve manier om aan geld te komen voor een project. “Je hoeft dan niet naar de bank te leuren of je hand op te houden.” vertelt Priscilla. Ze vond dat zo positief en ze was echt nieuwsgierig naar de projecten en ideeën van anderen.

{source}
<iframe width="550" height="309" src="//www.youtube.com/embed/vpP8buhunNg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

Wat is jouw favoriete format? Breng hier je stem uit!
Ster advertentie
Ster advertentie