FunX

"De Turkse campagne voor Erdogan in Nederland lijkt een diplomatieke rel"

  1. Newschevron right
  2. "De Turkse campagne voor Erdogan in Nederland lijkt een diplomatieke rel"

De Turkse president Erdogan wil in Nederland campagne voeren om stemmen voor een nieuwe grondwet te winnen. Hiermee zou hij zijn macht uitbreiden in Turkije. Maar Geert Wilders (PVV) ziet het niet zitten en demonstreert vandaag tegen de campagne. Volgens de Amsterdamse politica Münire Manisa heeft dit echter geen zin: "Ik zie het zo voor me dat de Turkse minister van Buitenlandse Zaken met het volkslied op de achtergrond uit het vliegtuig stapt."

Gezichtsverlies

Münire vertelde gisteren aan Morad wat nu de verhouding is tussen Nederland en Turkije.

"Het is bijna uitgelopen op een diplomatieke rel. Hij die zich als eerste terugtrekt, die zal gezichtsverlies lijden, dus ik denk niet dat de [Turkse] minister van Buitenlandse Zaken zich nu nog gaat terugtrekken.'

Timing

De minister van Turkije zou komende zaterdag nog in Rotterdam willen aankomen, terwijl het referendum pas halverwege april plaatsvindt. Morad vroeg zich af of de timing van de minister, zo vlak voor de Nederlandse verkiezingen, een bewuste keuze was.

Münire: "Ik sluit niet uit dat het moment waarop dit is gepland verband houdt met de verkiezingen die wij ook hier in Nederland hebben. Je kan je [hierdoor] natuurlijk ook als politieke partij in Nederland profileren, [laten zien] wat voor soort leider je bent"

Ster advertentie
Ster advertentie