FunX

"Weinig geld, maar wel aandacht voor Syrië"

  1. Newschevron right
  2. "Weinig geld, maar wel aandacht voor Syrië"
De oorlog in Syrië speelt nu al meer dan twee jaar en het ziet er naar uit dat het nog een tijdje zal duren voordat het rustiger wordt in het land. Om de vluchtelingen te helpen werd GIRO 555 op 25 maart geopend, maar ondanks een tv-actie leverde het maar een miljoen euro op. Dat klinkt als veel geld, maar het is bar weinig vergeleken met de 41 miljoen die drie jaar geleden opgehaald werd voor Haïti. Vandaar de CritiX-stelling: “Syrië maakt er een potje van, logisch dat niemand geld geeft”. 50,9% was het uiteindelijk eens met de stelling.

Meer aandacht

Jan Bouke is de actievoorzitter van Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) die de actie voor Syrië organiseerden. Hij zei het volgende over het geld: "We hebben veel meer nodig dan wat er tot nu is opgehaald, maar we hebben in ieder geval aandacht kunnen vragen. Niet alleen voor het conflict, maar ook voor de miljoenen vluchtelingen in Syrië en in de buurlanden." Jan zei ook dat het conflict niemands schuld is. Luister hieronder waarom hij daar zo over denkt:

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F86325795"></iframe>
{/source}

Facebook reacties

Shefanie = oneens
“Hoezo ‘maakt er een potje van’?! Net of die mensen dit gewenst hebben! Assad moet gewoon opzouten!”

Faatje = oneens
“Het volk lijdt eronder, daar moet een einde aan komen maar de wereld sluit zijn ogen alsof er niks aan de hand is.”

Sadie = eens
“Ons land heeft zelf een crisis. Als Nederland niet eens voor zichzelf kan zorgen, moet je ook geen ander land sponsoren. Het spijt me zeer.”

Sara = oneens
“In deze crisis helpen we zelfs Griekenland. Er moet wel degelijk geld worden gegeven om de burgers in Syrië te helpen, want iedereen verdient toch veiligheid en basisrechten?! Maar geen geld naar corrupte leiders.”

Ster advertentie
Ster advertentie