FunX

‘Geloof belemmert emancipatie’

  1. Newschevron right
  2. ‘Geloof belemmert emancipatie’
Hoeveel invloed heeft je geloof op je leven? En belemmert of bevordert het je ontwikkeling? En hoe zit dat emancipatie? Over die vragen discussieerden luisteraars afgelopen dinsdag in CritiX. De stelling was ‘Geloof belemmert emancipatie’. Ruim 70% van de FunX-luisteraars klikte op ‘eens’.

Reacties

Naila zegt dat het geloof emancipatie alleen maar belemmert als je gelooft in anti-emancipatisme en niet bij andere levensbeschouwingen.

Sanne vindt het onzin. Zij is zelf christen en werkt bij een vrouwenorganisatie. Dat gaat goed samen volgens haar.

Volgens Faatje is geloof iets wat geaccepteerd en gerespecteerd moet worden. Emancipatie ondermijnt volgens haar de kracht van het geloof.

Jamila zegt dat Nederland in een sociale cohesie leeft. Zij vindt dat mannen en vrouwen gelijk zijn en dat er altijd andersdenkenden zullen blijven bestaan.

Christina vraagt zich af of de mode- en de porno-industrie wel emanciperend werken voor vrouwen.

Naila Ghani zegt via Twitter dat als het geloof opgelegd of opgedrongen is, het wel beperkend is omdat je als individu dan niet mag kiezen.

Het zijn allemaal uiteenlopende reacties, maar wat vind jij?

CritiX

Q-Bah sprak in CritiX met Samira el Kandoussi. Zijn is programmamaker/ presentatrice bij NTR (o.a. bekend van ‘Mijn moskee is Top’ en ‘Lipstick Moslims’). Zij vindt dat ze helemaal niet belemmert wordt door haar geloof. Check hier waarom niet.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F69151189&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

CritiX is er van maandag t/m donderdag (21.00-23.00 uur). Meepraten? Mail dan je naam en telefoonnummer naar critix@funx.nl

Wat vind jij?
Ster advertentie
Ster advertentie