FunX

Mark Dakriet (Re-Play) gaat 'Never Nooit Meer' terug naar 180 kilo

  1. Newschevron right
  2. Mark Dakriet (Re-Play) gaat 'Never Nooit Meer' terug naar 180 kilo

Mark Dakriet, bekend van Re-Play, is meer dan 80 kilo afgevallen. Hij deelt zijn verhaal in het openhartige boek 'Never Nooit Meer'. Vanmorgen belde Fernando hem in Start over zijn zware strijd om van zijn eetverslaving af te komen.

''Ik wil mensen inspireren en motiveren. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen het kan. Alles is mogelijk.''

Masker

De Re-Play-zanger is bekend om zijn vrolijke en innemende lach. Toch was dat vroeger allemaal niet meer dan een masker. Zodra hij thuiskwam, was hij vaak chagrijnig. Hij werd kwaad op zijn zoon en vrouw als er geen eten in huis was.

''Ik paste niet meer in het vliegtuig. Ik kon niet winkelen, want na vijf minuten was ik bekaf. Ik kon niet meer in een restaurant eten, want ik paste niet in een stoeltje. M'n vrouw moest me helpen aankleden. Op een gegeven moment kon ik m'n eigen billen bijna niet meer afvegen. Toen wist ik: het is klaar.''

controle

Vaak wordt er bij een verslaving gezocht naar een achterliggende reden. Veel mensen denken dat het ergens vandaan moet komen en dat kan volgens Mark in sommige gevallen ook zeker kloppen. Toch gelooft hij dat er in zijn geval niet één specifieke oorzaak was voor zijn eetverslaving.

''Het begon rond mijn 18e. Ik voetbalde, maar kreeg een infectie in m'n linkerbeen. Ik stopte met sporten en werd ook nog eens kok. Ik verloor de controle.''

Tranen

Behalve een boek, maakte Mark ook een inspirerende video over zijn eetverslaving. De zanger heeft al heel veel positieve reacties ontvangen. Verschillende mensen delen hun verhaal met hem en daar is hij erg blij mee. Hij hoopt dat mensen, net als hem, de motivatie vinden om door te zetten.

''Je moet in jezelf geloven. Het wordt zwaar, je gaat afzien. Pijn, tranen, het hoort er allemaal bij.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie