FunX

HI5: Met mensen werken is de passie van Marco de Korte

  1. Newschevron right
  2. HI5: Met mensen werken is de passie van Marco de Korte

Marco de Korte werd 48 jaar geleden geboren in de havenstad van Nederland, Rotterdam. Momenteel woont hij samen met zijn vrouw, vier kinderen en zijn hond in Dordrecht. Zijn ouders waren vaak op zee, dus heeft hij een gedeelte van zijn jeugd in een scheepsinternaat gewoond. Hier leerde hij veel over verantwoordelijkheid en zelf initiatief nemen. Zondag schoof hij aan bij Serkan & Dionne.

Op de Hogeschool van Rotterdam haalde hij zijn bachelor in Werktuigbouwkunde en op de Universiteit van Tilburg studeerde hij Personeelswetenschappen.
Momenteel is hij de directeur van DeltaMetaal en is hij verantwoordelijk voor ruim 300 mensen die werkzaam zijn in de metaal.

Carriere:

Voordat Marco de Korte directeur werd van Delta Metaal heeft hij een lange weg afgelegd.
Tijdens zijn studieperiode had hij verschillende bijbanen. Zo was hij werkzaam als tomaten- en komkommerplukker. Na het afronden van zijn studie ging hij aan de slag als intercedent bij een uitzendbureau. Daar had hij zich opgeklommen als manager P&O.
Na gewerkt te hebben bij de Vereniging FME CWM en SHL Psychotechniek, kwam hij terecht bij ROC da Vinci College. Na een aantal jaar de functie van manager te hebben bekleed, werd hij directeur bij Delta Metaal.

Delta Metaal:

Als Directeur bij Delta Metaal is hij verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Delta Metaal heeft ruim 300 mensen werken in regio Drechtsteden.
Zij zorgen ervoor dat er genoeg vakkrachten zijn voor de metaalbedrijven in de regio. Marco zijn taak is om te zorgen dat er genoeg nieuwe mensen worden aangetrokken en vacatures er komen.


{audio}http://download.omroep.nl/funx/ondemand/hi5/hi5_201210281700.mp3{/audio}

Hieronder kan je de gehele Hi5-uitzending met Marco terug luisteren en horen hoe FunX-luisteraar Richard solliciteerd naar de functie van Machinaal Verspaner bij Delta Metaal

Ster advertentie
Ster advertentie