FunX

Gamekings: Gamen voor het goede doel

  1. Newschevron right
  2. Gamekings: Gamen voor het goede doel
Je komt het niet vaak tegen; gamen voor het goede doel. Afgelopen woensdag is een team, bestaande uit zeven mensen, begonnen met een Zelda Marathon. Met dit initiatief 'Gamen met je hart' willen de gamers geld ophalen voor de Nederlandse Hartstichting. Ze moeten vijf dagen lang... . Mensen kunnen dit live via internet volgen. "Het is leuk om te gamen en hier doe je ook nog eens wat goeds", aldus Gameking Yeye tijdens FunX Start.
Het is de tweede keer dat de marathon wordt gehouden. In december 2011 wisten ze 6000 euro op te halen voor de Hartstichting. Maar liefst 175.000 nieuwsgierigen keken binnen 120 uur naar de marathon. Het initiatief onstond toen de vader van deelnemer Emile Stupin op jonge leeftijd kwam te overlijden door een hartkwaal. Hierdoor moest Emile verder met de Zelda savegame waar hij en zijn vader waren gebleven. Daarom hebben ze voor dit spel gekozen.
Tijdens Start werden ook nog de games Assassin's Creed III en Forza Horizon besproken. Het eerst genoemde spel is gisteren in première gegaan tijdens een speciaal georganiseerd evenement. Verschillende BN'ers waaronder Ben Saunders, Remi BOnjaski en Do waren daarbij aanwezig. Volgens Yeye wordt dit zeker na de nieuwe Call of Duty: Black Opps 2 het best verkochte spel van het najaar.
Je komt het niet vaak tegen; gamen voor het goede doel. Afgelopen woensdag is een team, bestaande uit zeven mensen, begonnen met een Zelda Marathon. Met dit initiatief 'Gamen met je hart' willen de gamers geld ophalen voor de Nederlandse Hartstichting. Ze moeten vijf dagen lang het spel Zelda spelen. Mensen kunnen dit live via internet volgen en ook geld doneren. "Het is leuk om te gamen en hier doe je ook nog eens wat goeds", aldus Gameking JJ tijdens FunX Start.


Het is de tweede keer dat de marathon wordt gehouden. In december 2011 wist de crew 6000 euro op te halen voor de Hartstichting. Maar liefst 175.000 nieuwsgierigen keken binnen 120 uur naar de marathon. Het initiatief ontstond toen de vader van deelnemer Emile Stupin op jonge leeftijd kwam te overlijden door een hartkwaal. Hierdoor moest Emile verder met de Zelda savegame waar hij en zijn vader waren gebleven. Daarom hebben ze voor dit spel gekozen.

Tijdens Start werden ook nog de games Assassin's Creed III en Forza Horizon besproken. Het eerst genoemde spel is gisteren in Nederland in première gegaan tijdens een speciaal georganiseerd evenement. Verschillende BN'ers waaronder Ben Saunders, Remi Bonjasky en Do waren daarbij aanwezig. Volgens JJ wordt dit zeker na de Call of Duty: Black Opps 2 het best verkochte spel van het najaar.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F64861254&show_artwork=false"></iframe>
{/source}

Assassin's Creed III trailer


Forza Horizon trailer
Ster advertentie
Ster advertentie